Salonumun bayramlıkları-1

Malzemeler: 1 L’lik pet şişe, kullanılmayan kase kapağı, silikon, gazete, ayakkabı boyası. Ne yapmışım bakın bakalım beğenecek misiniz?

Önce pet şişeyi alttan ve üstten keserek dikdörtgen oluşturdum. Sonra da külah şeklinde bükerek koli bandı ile yapıştırdım. Şişenin üst kısmını alttan geçirdim ve onu da plastik kapağın içine sıcak silikon ile yapıştırdım.


Sırasıyla altta plastik kapak, üstte şişenin ağız kısmı, en üstte şişenin ortası.

Sonra resimdeki gibi gazeteleri un-su karışımıyla yapıştırmaya başladım. Birkaç kat yapıştırarak sertleşmesini sağladım. Bu arada üst kısmının yuvarlaklığını korumak için mukavvadan vazonun üst çapı kadar bir yuvarlak kesip 1 cm kadar altından vazonun içine yerleştirdim. İyice sertleşince çıkardım.

Vazonun tamamını ayakkabı boyasıyla boyadım. Ayakkabı boyası her yeri tam kapatmadığı için açıklı koyulu renklerle eskitme yapılmış gibi oldu. Sonra kahverengi boya katarak yaptığım seramik hamuru ile güller, yapraklar ve saplarını yaparak uhu ile yapıştırdım. Şişenin ağzı ile üst kısmının birleşim yerine de hamuru fiyonk şeklini vererek yapıştırdım.

Sonra yalnızca hamurların üzerine folyo yapıştırıcısı sürerek altın renkli folyo ile hafifçe kapladım. En son sarı parmak yaldız ile geçip önce su bazlı boya ile, ardından sprey vernik ile vernikledim. İşte sonuç:

Son hali. Pet şişeden el yapımı geri dönüşüm vazomu nasıl buldunuz?

Exit mobile version