Seramik kolye örnekleri


Seramik kolye örnekleri
Merhabalar. El yapımı seramik kolyelerime göz atmak ister misiniz?

Dört mevsim serisi olarak adlandırdığım bu kolyelerimde geometrik formlar üzerine dört farklı desen çalıştım. İlkbahar, yaz, sonbahar, kış… Neden derseniz, dokular ve renkler bana mevsimleri çağrıştırdı da ondan.

Seramik ürünler geleneksel olarak fırınlanır, biliyorsunuzdur. Fakat ben bu çalışmalarımda fırın kullanmadım. Reçinenin sağlamlığından ve parlaklığından yararlandım. Çamura istediğim formu ve deseni verdikten sonra üzerine bir kat reçine uyguladım. Boyamayı tamamlayıp kuruttuktan sonra ikinci kat reçine ile sağlamlığını garantiledim (ufak sakarlıklarım sayesinde bu sağlamlık test edildi, onu da belirteyim : )) Üzerinde yarattığı camsı etki de ayrıca şık göründü bence.

Önceki çalışmalarımda kordon olarak deri kullanıyordum ama hassas ciltler için sıkıntı yaratabiliyor ve kokusu da rahatsız edici olabiliyor. O nedenle, 2mm’lik paracord (paraşüt ipi) tercih ettim. Hem estetik görünüyor, hem gerçekten dayanıklı hem de pratik. Ayarlanabilir düğümler ile de istenilen boyda kullanılabiliyor.

Serinin tüm kolyelerini ve diğer ürünlerimi detaylarıyla birlikte görmek isterseniz profilimdeki linkten bana ulaşabilirsiniz. İnceleyip görüş bildirirseniz mutlu olurum.
Sevgiler, Aycan…


Exit mobile version