YUMURTA SEPETİ YAPALIM

Tekrar merhaba, şimdi size güzel bir geri dönüşüm projemi sunuyorum. Malzemeler 5 litrelik pet su şişesi ve sakallı ip (100 gr.) süsleme malzemesi size kalmış. Ben bu projeyi mutfağımda yumurta kutusu yaptım. Siz isterseniz el işi çantasıda yapabilirsiniz. Çok şirin oluyor.

Yapılışı: Pet şişe ortada kemer kalacak şekilde  alt kısmından ve baş kısmından kesilir. Bu kısmı sap olarak kullanılacak. Kesimde biraz zorlanıyoruz fakat güzel bir sepet oluyor. Pet şişenin ağız kısmında kalan açıklığı  zımba ile birleştirdim. Sepet  kalıp olarak hazırlandı. Sakallı ip ile sapeti sarabilecek kadar bir parça ördüm ve sepete giydirdim. Sap kısmınada sakallı ipi sardım. İçinede yumurta kartonu yerleştirdim. Çok kısa zamanda güzel bir çalışma oldu. Umarım resimde anlaşılıyordur.
Yapılışı: Pet şişe ortada kemer kalacak şekilde alt kısmından ve baş kısmından kesilir. Bu kısmı sap olarak kullanılacak. Kesimde biraz zorlanıyoruz fakat güzel bir sepet oluyor. Pet şişenin ağız kısmında kalan açıklığı zımba ile birleştirdim. Sepet kalıp olarak hazırlandı. Sakallı ip ile sapeti sarabilecek kadar bir parça ördüm ve sepete giydirdim. Sap kısmınada sakallı ipi sardım. İçinede yumurta kartonu yerleştirdim. Çok kısa zamanda güzel bir çalışma oldu. Umarım resimde anlaşılıyordur.

Exit mobile version