Dolgulu kumaş kalp dikimi – lavanta kesesi


Dolgulu kumaş kalp dikimi. Ben şahsen lavanta kesesi olarak dikmeyi tercih ederim. Fakat baby shower, Sevgililer Günü gibi özel günler için duvar ve kapı süsü olarak, ya da kalp formu sevenler için dekoratif kullanım amaçlı dikilebilir.

Kalp yapmak her zaman çok kolaymış gibi geliyor insana fakat her şeyin olduğu gibi onun da bazı incelikleri ve tekniği var. İçi dolgulu kumaş kalp yapımı zor değil, heves eden herkes yapabilir. Sonra da duvar süsü, kapı süsü ya da içini naftalin veya lavanta ile doldurarak dolap içi kıyafet koruyucusu olarak kullanabilirsiniz.

Öncelikle bir kalp kalıbı oluşturmak gerekiyor. Çiziminize güvenmiyorsanız bu kalp kalıbını indirerek kenarlarını kesebilirsiniz.


Daha sonra seçmiş olduğunuz kumaşları kalıbın üzerine koyarak kalp formunda kesiyoruz.

2 adet kumaş kalp hazır.

Eğer kalpleri bir yere asmayı düşünüyorsanız kurdeleden askı da yapmak gerekecek. Bunun için 20 cm kadar (kalbinizin boyutuna göre onu ayarlayacaksınız) kurdele kesin.

Toplu iğne ile kalbin ucuna tutturduktan sonra kurdeleyi, kumaşlarımızı üst üste getirip tersten, dikiyoruz. Kurdeleyi de içerden tutturuyoruz tabii bu sırada. En altta bir boşluk bırakıyoruz ki içini doldurabilelim.

Kalbimizi tersten diktik, şimdi düz tarafa çeviriyoruz, bıraktığımız boşluğa dolgu malzemesi koyacağız. Lavanta da ekleyebilirsiniz bu noktada.

Sonra o boşluğu da dikiyoruz ve işte içi dolgulu kumaş kalbimiz bitti bile ❤

kaynak


Exit mobile version