Eski tavadan saat yapımı

eski-tavadan-saat-yapimi-kendin-yap-fikirleri-1
Eski tavadan saat yapımı. Eski tavayı atmakta olan annemi son anda durdurdum ve bir geri dönüşüm projesine daha imzamı attım. 10marifet’te gördüğüm bu çalışma ne zamandır aklımdaydı, kısmet bugüneymiş.

Eski tavadan saat yapımı

Kullandığım malzemeler:

ÖNCELİKLE

Öncelikle tavayı bir güzel temizleyin.
Sonra tavanın ortasını matkap ile deliyoruz. Saat mekanizmasını takacağız oraya en son. Saat mekanizmasını saatçilerden kolaylıkla ve ucuza bulabilirsiniz. akrep ve yelkovanı da beraberinde veriliyor.

BOYAMA
Ponpo fırça ve akrilik boya ile tavayı boyuyoruz. 2 -3 kat boyayabilirsiniz, aralarda kurumasını bekleyerek tabii.
Tavanın sap kısmını normal fırça ile boyadım. Sap kısmını 4-5 kat boyadım.
Ben vintage görünümlerden hoşlandığım için 2 kat akrilik boya sürüp kuruttuktan sonra antiquing eskitme boyasını bir bez ile tava üzerine sürerek eskitme yaptım. Yoğunluğuna zevkinize göre karar verin eskitmenin.
Sap kısmına da aynı şekilde eskitme uyguladım ki tava ile uyumlu olsun.

STENCİL
Tavanın kenarını stencil kalıpları ile süsledim. kalıplarımı yapıştırdım ve üzerinden ponpon fırça ile geçtim.
Stencil kalıbı ile tavamın kenarını çerçeveledikten sonra gözüme çok boş geldiği için kahve fincanı ve cupcake şeklindeki stencil kalıplarını da kullandım. Peçete dekupaj tutkalı ile de hem sap kısmına hem de tavanın yine kenarlarına kolay dekupaj uyguladım.

DEKUPAJ
Sıra geldi tavanın arka kısmına dekupaj yapmaya.
Dekupaj tutkalını bir tabak içine alarak biraz sulandırdım.
Dekupaj kağıdının arka kısmına ortadan başlayarak fırça ile tutkalı sürdüm. Dekupaj uygulayacağım alana da yine bir parça tutkal sürdüm. Yapıştırırken hava kabarcıkları kalmamasına çok dikkat etmek gerekiyor.
Yapıştırdıktan sonra dekupaj tutkalını yine kağıt üzerine sürüyoruz. Bunu verniğe karşı kağıdımızın korunması ve de daha parlak bir görünüm için yapıyoruz.

VERNİK
Su bazlı vernik ile tüm tavayı vernikliyoruz. Vernik kuruduktan sonra saat mekanizmasını takıyoruz.
Benim gözüme hava biraz boş geldiği için tavanın sap kısmına daha önceki çalışmalarımdan arta kalan hamur kabartma figürlerini silikon tabancası ile yapıştırdım. Ve işte eski tavadan saat modelimiz hazır bile!

Aşağıdaki videomu izleyerek daha detyalı bir şekilde çalışmanın tüm adımlarını görebilirsiniz.


Exit mobile version