Konserve kutusundan saat yapımı

konserve-kutusundan-saat-yapimi-geri-donusum-
Madem 10marifet güzel ödüllü bir yarışma yapmış, zamanı dolmadan bir de saat yapımı paylaşayım. Aynı zamanda bu bir atık değerlendirme projesi. Saatimin yapımı için:

1 adet konserve kutusu gerekli. (benim kullandığım barbunya konservesi kutusu ancak daha küçük bir saat için ton balığı kutusu da kullanılabilir. )
konserve kutusunun büyüklüğüne göre kumaş
dekupaj tutkalı, fırça
saat mekanizması
boncuk ve düğme

İlk olarak cetvel yardımıyla kutunun orta noktasını belirledim ve çiviyle delik açtım. Bu deliğin saat mekanizmasının tam olarak oturabileceği bir büyüklükte olmalı.


Kutunun dibine yani saatin yüzü olacak kısma uygun ölçü ve şekilde kumaşımı yuvarlak olarak kestim. o
Orta kısmına delik açtım. Ben saatimi kaplamak için kumaş kullandım ama farklı malzemeler de kullanabilirsiniz. Mesela daha önce simli eva ile yapmıştım. Sadece boyayarak da süsleyebilirsiniz. Kumaşımı dekupaj tutkalı ile kutuya yapıştırdım. İki kat da kumaşın üzerine tutkal sürdüm.


Kutunun yan kısmı için de uygun ölçüde farklı bir kumaşı kesip yine dekupaj tutkalıyla yapıştırdım.


Kumaşlar tamamen kuruduktan sonra bir açı ölçer yardımıyla sayıların yerlerini belirledim. 3, 6, 9 ve 12’ye denk gelen yerlere beyaz yarım boncuk yapıştırdım. Diğer sayılar için mavi renkli daha küçük boncuk kullanmayı tercih ettim.


Boncukları yapıştırdıktan sonra saat mekanizmasını ve akrep, yelkovan ve saniyeyi taktım. Kutuya çok uzun geldikleri için uçlarından biraz kesmem gerekti.


Saatim yuvarlak olduğundan dengede durabilmesi için 2 adet düğmeyi ayak olarak silikonla yaıptırdım.


Saatimi ayarladıktan sonra artık kullanıma hazır. Çalışma masama da oldukça yakıştı


Exit mobile version