Tığ işi lif modellerinden seçmeler

rengarenk-tig-isi-lif-modelleri

Tığ işi lif örmek genlerimizde var adeta, tığ işi öğrenen herkesin ilk yaptığı şeylerden biri mutlaka banyo lifi oluyor. Bu yumuşacık banyo lifleri hem sağlıklı hem de pratik oluyor; plastik dokulu hazır lifleri kullanmaktansa bunları tercih etmekte fayda var. Cici hediyelikler olarak da elimizin altında oluyor tığ işi banyo lifleri. Yukarıdaki kolajda gördüğünüz gibi tek ya da iki renkli, basit motiflerde ve örneklerle örülmüş kare, zigzag kenarlı, çokgen lif modelleri gayet kullanışlı oluyor. Siz de örebilirsiniz, model lazımsa bol bol bakalım diye de 10marifet’teki lif modellerinden derlemeler yaptık, birkaç farklı modeli de çeşit olsun diye ekledik.

Hazır lifler genelde yuvarlak, top formunda oluyor biliyorsunuz. İşte bu tarz bir yaklaşımla top şeklinde tığ işi lifler de örebilirsiniz. Kare şeklinde ördüğünüz yumuşacık lifleri büzerek ortasından dikebilir, tığla bir de zincir çekerek ipi asmak için sap oluşturabilirsiniz. Bu rengarenk top lifler de bizi cezbetti doğrusu.

Top formunda liflerin yanında bir de kalın yünlerden örülen yuvarlak model lifler var. Bir de içine yuvarlak sabun yerleştirebileceğiniz hafifçe kese formu verilmiş lif modelleri var ki onlar da kendinden köpüklü oluyor ister istemez. Bunların hepsini rengarenk, kalın, yumuşak yünlerle örün ki pofuduk pofuduk olsunlar. İster tığ işi zincir çekerek ister renkli kurdelelerle de asmak için saplar ekleyin.

Daha düz modelleri sevenler için dikdörtgen ve kare formlarında, sade, tek renk tığ işi lif modelleri de çok kullanışlı. Bunları kısa zamanda örebilir, hemen kullanabilirsiniz.

Kendimizi tutamayıp birkaç tane daha lif modeli ekledik, artık renklisi, topu, karesi, dikdörtgeni, ne ararsanız var Sonuç aynı yere varıyor: Banyoya.

Daha fazla lif modeli görmek istiyorum diyenleri hem tığ işi hem örgü hem de kasnaklı lif modelleri arasında gezinmek için bu bölümümüze bekliyoruz.


Exit mobile version