Top şeklinde banyo lifi örgüsü

top-seklinde-banyo-lifi-nasil-orulur-1
Ben çok beğendim bu lifi, umarım siz de beğenirsiniz. Tesadüfen internette gördüm ve hemen örmeye başladım. Yapımı çok kolay, aynı zamanda çok zevkli. Ayrıca eşimize dostumuza götürebileceğimiz hoş bir hediye. Hem de modası hiç geçmeyen bir hediye Hatta evinize yatılı gelen misafirlerinize duşa girmeden önce verin giderken de kendi liflerini götürsünler. Ben öyle yapıyorum. Bu yüzden yedekte hep lifim var. Değişik model gördüm mü de hiç kaçırmıyorum. Sanırım bu lifden birkaç tane daha öreceğim.


Şimdi gelelim nasıl yapıldığına. Fotoğraflar çok net, benim bir şey anlatmama gerek yok gibi. Yine de dilim döndüğünce açıklamaya çalışayım.


Lifleri piyasada lif ipi diye satılan ince ipleri 4 kat yaparak örüyorum. Ama bu ip onlardan değil. Markasını, cinsini hatırlamıyorum. Patik de kullanmıştım, olabilir diye düşündüm çünkü sentetiği fazla bir ip. 30 ilmek sık iğne başladım. 3.5 numara tığ kullandım. İlmekleri zincirin arkasından battım.


Hem giderken hem gelirken, bir yanından arttırdım diğer yanından eksilttim. 28 sırada bitti. Şöyle verev bir parça oldu.


Bu şekilde birleştirdim.


Uçlarından büzdüm.


Ve bu şekil oldu.


İçine tülleri ben kendim koydum, aslı böyle değildi. İpim lif ipi olmadığı için sabunla birleşince belki köpük olmayabilir diye düşündüm aklıma tül koymak geldi. Burada yaratıcılığımı kullandım :))


Ve sonuç.. Pufidik pufidik bir lifim oldu. Bakalım hangi misafirimin olacak :)) Umarım yardımcı olabilmişimdir. Kolay gelsin hepinize.


Exit mobile version