BONCUKLU BABET PATİK #babetpatikmodelleri #babetörgü #babetpatik #boncuklubabetpatik

Boncuklu babet patik yapımı

Boncuklu babet patik yapımı. En sevdiğim örgü tekniği tunus örgüsüdür. Hem yapımı kolay hem duruşu tok, hem de keyifle yapılıyor. Ama tabii tığ işinin de yeri ayrı. Bu modelde iki farklı örgü tekniği kullandım. Alt gövde kısmında tığ işi, üst motif kısmında ise tunus örgüsü. Yaklaşık 1 günümü aldı bir çift patiği bitirmem. İşin içine bir de boncuk girince bitiresim gelmedi diyebilirim. Daha önce belirtmiştim. Her örgü öreninde benzer, imzamızı taşır. Seçtiğimiz renk, işlediğimiz desen, süslediğimiz motifler, eklediğimiz boncuklar ve daha fazlasıyla… Bu modelde de en sevdiğim ve tunus örgüsüne en yakıştırdığım boncuk süslemesini kullandım. Bu modeli farklı desenlerle görmüştüm. Biraz daha değişiklik yapıp kendimce farklı bir şık hava katmak istedim. Umarım ki gözleriniz şenlenir. Önden bakınca boncuklu duruşu, yandan bakınca ise kabartmalı duruşu farklı bir görsel hava kattı.

37-38 numara için ördüm. İp olarak %100 akrilik patik ipleri kullandım. 1 çift patiğe 1 yumak ip kullandım. Ana renk olarak vişne çürüğü, motif kısmında ise beyaz renk tercih ettim. Motif üstü süslemesi için ana renk ile uyumlu boncuklar kullandım. Farkı tonlar da denenebilir. Tekine 54, çiftine 108 adet boncuk kullandım.

Boncuklu babet patik yapımı

Öncelikle 37-38 numaraya uyumlu patik tabanı yaptım.
Ardından tığ işi lastik modeli olarak adlandırdığımız trabzanların beline dolayarak kabartmalı örgü oluşturduğumuz tekniği kullandım, toplamda 8 sıra uzattım.
Ardından 9. sırada sık iğne yaparak patik ağzı eksiltmesi uyguladım. Ve gövde kısmını tamamlayarak ana renk kullanımını bitirdim.
Üst motif için gövdemi ikiye katlayarak orta noktasını belirledim.
Daha önceden boncuk geçirdiğim beyaz renk ipim ile 9 ilmek ile tunus örgüsü ne başladım. İlk 2 sıra 9 ilmek ördüm. 3. sırada sağdan ve soldan 1 ilmek artırmaya başladım.
Toplamda 15 ilmek elde edene dek her sırada 2 ilmek artırdım. 15 ilmek olunca toplamda 19 sıra oluncaya dek ördüm.
Son olarak motifim tamamlayınca ilmek uçlarını zencir yürütme tekniği ile kapattım.

Malzemeler:

1 yumak ana renk için patiklik ip
Az miktarda beyaz ip
3 numara tığ (gövde kısmı için)
2.5 numara tunus tığ (motif için)
108 adet boncuk


Exit mobile version