Dalgalı Patik #tığişipatik #patikmodelleri #patikyapımı #patikmodellerim

Dalgalı patik yapımı

Dalgalı patik yapımı. Klasik modellerin aksine biraz dalgalanmaya ne dersiniz? İsminden de anlaşıldığı gibi farklı bir model paylaşmak istedim. Gerekli olan tek şey uyum. Uyum demişken haki yeşili ve hardal sarısı ikilisini anmadan edemeyeceğim : )

Uzun zamandır denemeyi düşündüğüm bu güzel modeli sonunda vitrinime koyabildim. Keyifle ördüğüm, ne ara bitti anlamadığım bir model oldu. Düz modellerin aksine dalgalı görünümü farklı ve naif bir hava kattı. Tığ ile ördüğüm bu modeli gösteren en önemli unsur renkleri. Öncelikle vişne çürüğü ve kavun rengini denedim, maalesef resim çekemeden uçtu gitti elimden:)
Ben de bu renkleri ile sizlerle paylaşmak istedim. İp olarak tercihim ‘ÖrenBayan Dora’ marka patik ipleridir.

Ben 37-38 numara için ördüm. Verdiğim ölçüler bu numara içindir.

Dalgalı patik yapımı

Öncelikle burun kısmından başlıyoruz. Tığ işi patiklerde yaptığımız gibi sihirli halka ile başladım. Belirli artırmalar ile ön burun kısmını tamamladım. Hemen ardından dalgalı olan sırayı koydum. İlk bakışta zor gibi gelse de gerçekten kolay bir model. Sıralamaya uyulduğu takdir de kendini belli eden bir model. Dalga sırasının oluşması için farklı boylarda trabzan yapıyoruz.
3 sık iğne
1 trabzan (tığın başına ip dolayıp 2 defada çektiğimiz)
3 uzun trabzan (tığın başına ip dolayıp 3 defada çektiğimiz)
1 trabzan (tığın başına ip dolayıp 2 defada çektiğimiz)
Sıralama bu kadar. Bu şekilde sıralamayı tekrar edip devam ed
iyoruz. Her dalgalı sıranın üstüne renkli ip ile bir sıra sık iğne gidiyoruz. İlle 2 renk değil farklı renklerden de yapılabilir. Elde kalan artık ipleri değerlendirmek için güzel bir model.

Ben sadece ön kısımda dalga modeli kullandım. Yan kanat kısımlarında da aynı mantık ile devam edilebilir. Çok karmaşık durmaması açıcından yan kanat kısımlarını boş bıraktım.

Bu şekilde patiğimi tamamladım. En son patik ağız oyası olarak sık iğne dolandım. Ve patiğimi bitirdim.

Gelelim en kararsız kaldığım kısma, tabii ki süslemek:)

3 farklı süsleme motifi yaptım, üçünü de beğendim ve seçim yapamadım. Sizlere de fikir olsun amacıyla paylaştım. Görsel de mevcut süslerim.

Yaklaşık 1 günde bir çift patiğimi bitirdim. Farklı modeller arıyorsanız dalgalı patik yapımını denemenizi tavsiye ederim.

Malzemeler:

Krem rengi ip (Patik ipi)
Yeşil ip (Patik ipi)
Sarı ip (Patik ipi)
3 numara tığ
Süsleme tercihe kalmış.


Exit mobile version