KÜT BURUN PATİK UCU-PAT BURUN

Küt burun patik ucu yapımı

Küt burun patik ucu yapımı tığ ile yapılıyor ve gerçekten de yapımı çok kolay. İsmini duruşundan alan bu model kare görünümlü düz bir şekil. Bir diğer ismi de ‘pat burun patik ucu’. Tığ işi patiklerde ister sihirli halka ile yuvarlak uç yaparak, ister küt burun patik ucu modeliyle kare burun yaparak başlayabilirsiniz.

Malzemeler:
İp olarak tercihim %100 akrilik patik ipleri.
Tığ olarak 3. numara tığ kullandım.

Küt burun patik ucu yapımı

Öncelikle 12+3 zincir çekerek başlıyoruz. +3 zincir dönüş ve yükseltme zinciri olarak sayıyoruz. 2’li trabzanlar yapıyoruz. Patik tabanı yapıyor gibi dönerek tamamlıyoruz. İlk ve son ilmeğe 4 trabzan yaparak artırma işlemi uyguluyoruz. Ve ilk sırayı tamamlıyoruz.
İkinci sırada ise artırma işlemini bir alt sırada 4 ilmek olarak doldurduğumuz ilmeklerin 2. ve 3. ilmek üzerinden yapıyoruz. Dikkat etmemiz gereken her sırada artırma işlemi aynı ilmeklerin doğrultusunda olacak.
Toplam 7 sıra boyunca artırma işlemi uygulanır. 7. sırada elimizdeki toplam ilmek ’52’ olmalıdır.
52 ilmek elde ettikten sonra artırma işlemini bitiriyoruz. Toplam 8 sıra aynı sayıları örerek uzatıyoruz.
Kanat kısımları tamamlayıp istenilen modeli uyarlamak mümkündür.
Belirttiğim ölçüler 37-38 numara içindir. Daha büyük numara yapmak isterseniz 54 ilmeğe dek artırma yapılabilir. Ya da daha küçük numara denemek isterseniz 50 ilmek idealdir. Net bir ölçü için son artırma sırasında ayağa denemek daha kesin sonuç verecektir.


Exit mobile version