DİLİMLİ PATİK KENAR Oyası #patikkenaroyası #patikağıztığlaması

Papatya dilimli patik kenar oyası yapımı

Hep patik paylaşmak olmaz. Biraz da patiği güzel kılan detayları paylaşmak istedim.
Daha önce farklı bir tığ dolama kenar oyası yapmıştık. Bu kez papatya şeklinde dilimleri olan farklı ve yapılışı çok kolay bir kenar oyası modeli paylaşmak istedim. Beyaz patik üstüne 2 farklı pastel renk ile denedim. Ve koşarcasına buraya geldim:)
Hep aynı sık iğneli modellerden sıkıldıysanız hemen elinize ipi tığı alıp başlayabilirsiniz. Yapılışı çok kolay olan bu modeli tığ işi patiklerimde tercih ediyorum. Her patiğe aynı modeli yapmaktansa farklı modeller deneyerek güzel sonuçlar elde ediyorum.
Bu kenar oyası ötekilerden epey farklı. 3 sıra halinde ördüğümüz ve yukarıdan bakıldığında papatya görüntüsü oluşan bu modeli denemeyen kalmasın. Yine farklı bir isim diyorsanız bilin ki benimdir o. Bu model için de yaratıcı bir isim bulmak saatlerimi aldı. Benim için modeli örmek isim bulmaktan daha kolay:)

Yukarıdan bakınca papatya görüntüsü, yandan bakınca ise dilimlerin görüntüsü görselde mevcuttur. Bir modelde 2 farkı görüntü ile farklı bir kenar oyası oldu.

Papatya dilimli patik kenar oyası yapımı

2. renk ile tığ işi olarak ördüğümüz patiğimizin kenarlarına 5 zencir çekerek kafes oluşturuyoruz, her kafes arasında 1 trabzan olacak şekilde. İlk sıramızı kafesleri tamamlayarak bitiriyoruz.
İlk sıra tamamlanınca 1 zencir çekerek patiğin yönünü çeviriyoruz.
İkinci sıra için ilk kafese 1 adet sık iğne batarak geri dönmüş oluyoruz. Ardından 5 adet trabzan yapıyoruz. Ve son olarak bir sık iğne yaparak kafesi dolduruyoruz. Toplamda sıralama 1 sık iğne, 5 trabzan, 1 sık iğne oluyor. Bütün kafesleri bu sıralamaya uyarak dolduruyoruz. İkinci sıramız bu şekilde tamamlanıyor.
2. renk ipimizi kopartıyoruz.
Üçüncü sırada yani son sırada patik ile aynı renk ipimizi bağlayarak bir sıra sık iğne gidiyoruz. Bu sırada dikkat etmemiz gereken dilimler aşağıda kalacak şekilde elimizle dilimleri tutarak sık iğneyi tamamlıyoruz.
İp olarak tercihim ‘Ören bayan Dora’ marka patik ipleri oldu. Kullandığım gereçleri ‘Hobium’ sitesinden temin edebilirsiniz.

Malzemeler:

Patik ipinden farklı renkte ip
3 numara tığ

Papatya dilimli patik kenar oyası yapımı bu şekilde. Umarım fayda sağlamışımdır.


Exit mobile version