Boncuklu-Papyonlu Patik 🎀

Papyon ve boncuklu patik yapımı

Papyon ve boncuklu patik yapımı videosu ile merhaba. Bir az kalan ipleri değerlendir projesi diyebiliriz. Bu güzel patiklerim az miktarda ipten oluşuyor. Yaklaşık 2 günde bir çifti tamamladım diyebiliriz. Hem az malzemeden hem de az zaman alarak oluşan bir model. Bu modelin en önemli özelliği ön burun kısmına uyguladığımız boncuklu papyon. Normalde patik süslemeleri patiğin üst bilek taraflarına yapılır genelde. Bu modelde ise patik ucuna yakın bir yerde ve sevimli bir hava katıyor. Boncuksuz olarak da örülebilir. Ben ışıltı katmak adına inci boncukları süslemek için kullandım. Tığ örgü tekniği ile ördüm.
37-38 numara için uygundur. İp olarak tercihim %100 akrilik patik ipleridir.

Malzemeler:

Yarım yumak beyaz ip
Az miktarda bordo ip
3 numara tığ
18 adet boncuk (Çiftine 24 adet)
Makas
Toplu iğne

Papyon ve boncuklu patik yapımı

Öncelikle patiğe papyonu yaparak başladım. Bordo renk ip ile 18+3 zencir çekerek 18 adet trabzan oluşturdum.
Arkalı önlü olarak 5 sıra boyunca uzattım. Dikdörtgen bir parça elde ediyoruz.
Sonra bu parçanın etrafını sık iğne ile dolanıyoruz. İpimizi kesiyoruz.
Göz kararı bir ölçü ile parçanın tam orta kısmını belirleyerek büzme işlemi uygulayıp beyaz renk ip ile 8-9 kez sıkıca dolama işlemi yapıyoruz. Ve papyonumuz hazır:)
Ardında ışıltı vermek için orta boy inci boncukları dağınık olacak şekilde yerleştirerek papyonuma aynı renk ip ile dikiyorum. Toplamda 18 adet boncuk kullandım. (9 sağ kanat için 9 sol kanat için)

Ardından patiğin gövdesine başladım. Sihirli halka oluşturdum. Toplamda 12 adet ikili trabzan ile halkamı doldurdum. Belirli artırmalar ile 52 ilmek olana dek uzattım. Ardından artırma işlemini bitirdim.
Ben 37-38 numara için 25 ilmek ördüm. Daha büyük numara yapacaksak 54 ilmeğe kadar artırma uygulanabilir.

Daha sonra ön boğaz ayrımı yaparak kanatları ayak boyunca uzattım. Ve kanatları birleştirerek gövdeyi tamamladım. Patik ağız kenar oyasını bir sıra giderek patiğimi bitirdim. Son olarak başta hazırladığım boncuklu papyonumu patiğimin ön buruna yakın olacak şekilde yerleştirerek diktim.

Kısa sürede tamamlanan pratik bir model oldu.


Exit mobile version