Kolay Fiyonk Yapılışı

Tığ işi fiyonk yapımı

Tığ işi fiyonk yapımı. Daha önce tunus örgü tekniği ile yapmıştım, bu kez biraz daha kolaylaştırıp tığ işi ile ördüm. Çok naif durun bu fiyonk modelini denemelisiniz. Yapılışı çok kolay. Trabzanlardan oluşan bu fiyonk zamanınızı almıyor. Patiklere fazla zaman ayırıyoruz zaten, bir de süslemeleri uğraştırıcı olursa farklı modelleri denemeye fırsat kalmaz. O sebepten kısa sürede yapılabilen süsleme motiflerini daha çok tercih ediyorum.

Bu fiyonk modelimi hem tek renk olarak hem de iki renk olarak denedim. Elde kalan artık iplerle dahi yapabilirsiniz .Çok fazla ip yemeyen bir motif.

Fiyonkları tamamladıktan sonra ışıltı katmak adına ortalarına minik boncuk diktim. Sade olarak da kullanılabilir. Tamamen tercihe kalmış.

Fiyonklara 41 zincir çekerek başladım. Ardından sıralamaya göre trabzan, sık iğne, çakma trabzan olarak devam ettim. Sıralama çok önemli. Bir ilmeği yanlış örsek fiyonk görünümü yamuk olur ve hoş durmaz. O sebepten sıralamayı yazılı olarak sizlerle paylaşmak istedim. Görselden bakabilirsiniz.

Görseldeki sıralamayı takip ederek 41 zinciri dolduruyoruz. Ardından ilk çektiğimiz zencir ile birleştiriyoruz. Son olarak tam orta kısmı belirleyerek ikinci renk ya da aynı renk iple birkaç kez dolanıyoruz. Fiyonkların detayları bunlardır.


Exit mobile version