Tek Parça Patik #tunusisipatik #tunusişipatik #laledesenipatik

Tunus işi tek parça patik yapımı

Tunus işi tek parça patik yapımı. Çok kibar duran bu patikler tunus örgü tekniği ile örülmüştür. Normal patiklerin aksine yapılışı ve görünüşü çok farklıdır. Beş şiş patik örneklerine benzeyen bu modelimiz tek parça halinde örülmekte. Belirli eksiltmeler ve artırmalar ile patik görünümü veriyoruz. Ön burun kısmından başladığımız bu modele istenilen desen uygulanabilir.

Genelde gül deseni uygulandığından ben bir değişiklik yapıp lale deseni tercih ettim.

Ön burun kısmını açık renk ile örüp içindeki deseni koyu ördüm. Patiğimin gövde kısmında da desende kullandığım koyu rengi tercih ettim. Yani 2 renk olarak tamamladım. Dilerseniz fantezi ip olarak adlandırılan simli iplerle de farklı bir hava katabilirsiniz.

Tunus işi tek parça patik yapımında önemli olan eksiltmeler ve artırmalara dikkat etmek. Herhangi bir dikim işlemi gerekmiyor. Belirlenen ölçülere göre tamamlayıp arka topuk kısmından birleştirme yaparak bir parçayı patik şeklinde iki ucunu birleştiriyoruz.
Ben 37-38 numara için ördüm. İlk bakışta karışık gibi gelen sayılara eliniz alıştıkça ezberden örülüyor. Ben farklı renklerde örerek güzel uyumlar elde ettim.

Patiğimize son dokunuş olarak burun kısmındaki desenli parçayı gövde ile birleştirirken tığ ile ufak kirpikler yapıyoruz.

Kısa sürede tamamlanabilecek bu model görünümü ve şıklığı ile en az bir kez örülmesi, birkaç kez de giyilmesi gereken bir model:)

Malzemeler:

2,5 numara tunus tığı
2 patiklik ip (renk tercihine bağlı daha fazla da olabilir.)


Exit mobile version