Basamaklı Patik

Tunus örgü ile basamaklı patik yapımı

Tunus örgü ile basamaklı patik yapımı. Son zamanlarda tunus örgünün çift şiş örgüden daha fazla talep gördüğünü görüyoruz. Farklı modelleri ve tok duruşu ile örgüde yeni bir devir açtı diyebilirim. Ben çok severek örüyorum doğrusu. Tunus örgü, tek şiş örgü olarak da bilinir, örmesi kolay bir örgü tekniği aslında. Bu paylaşımımda tunus örgü ile örülen basamaklı patik modelimi öğreteceğim sizlere.

İlk denememde biraz zorlanmıştım. Çok karışık gelmişti bana ama elim alıştığında aslında kolaymış demiştim. Bu sebepten ön yargılı olmadan deneyelim İlk bakışta çok farklı duran bu patiğin yapılışını çözmek bir hayli zor oluyor. Tunus örgüsü biliyorsanız işimiz kolay.


Ben bu patikleri 37-38 numara için ördüm. Ve elimde kalan simli ipleri (fantezi ip) değerlendirmek amacıyla ön parçamda simli ip kullandım.
Patik 2 renkten oluşuyor. Artık iplerle bile yapılabilecek bir model. Ayakta çok şık duran bu patik klasik patiklerin aksine otantik ve modern birleşimi olarak farklı bir görünüm sağlıyor.
Bir çift patik 1 yumak ip yiyor.
Patiğimize öncelikle ön basamaklı kısımı yaparak başlıyoruz. Belirli artırmalar ile basamak görüntüsünü oluşturuyoruz.
Ardından yan kısımlardan ilmek çıkartarak kanatları tamamlıyoruz. Ve en son da tabanı yaparak bitiriyoruz.
Basamaklı patik yapımını videomu izleyerek detaylı olarak öğrenebilirsiniz. Videoyu faydalı bulursanız kanalıma abone olmayı unutmayın.


Exit mobile version