Dekoratif, Sevimli Minyatür İğnedenlik Yapalım!

Bu şirin şeker iğnedenlik çok basit malzemelerden yaplıyor.Malzemelerimizin içerisinde, tabii ki ilk başta keçe var = )ama sanırım, muadili olan polar ya da kalın farklı bir kumaş da kullanmamız mümkün. Bu sevimli dekoratif objeler, yapıp yapıp hediye edilebilinir, işleme yerine kurdela ile süslenebilinirler. Yapımında kullanılan asıl gerekli olan malzememiz, size bu minyatür iğnedenliğin boyutları hakkında bir fikir verecektir = ) Yazının devamındaki yapılış aşamalarını anlattım.
İğnedenliğimiz için gereken minyatür malzememiz, bildiğimiz bir küçük pet şişe sularının kapağı. Benzer bir şişenin kapağını da kullanabilirsiniz tabii ki.. Aşağıdaki gibi, kapağın üst kısmının kalıbını alıyoruz.

Daha sonra, kapağıng yüksekliğinde bir keçe parçası ile, çevresini kaplıyoruz :

Daha önceden kalıbını aldığımız üst parçayı da güzelce yerleştirip dikiyoruz. Böylece dışını kaplamış olduk :

Farklı bir renkte kumaşımızdan tam bir daire kesiyoruz :

Kestiğimiz dairemizin dışını kısa teyel gibi dikerek, sağlam bir iplik ile büzüyoruz :

İçerisini pamuk ya da elyaf ile doldurduğumuz iğnedenliğimizi, burada daha önceden anlattığım gibi bulaşık teli ile de doldurabilirsiniz tabii ki ancak çok küçük olduğu için belki süs amaçlı kullanmak da isteyebilirsiniz :

Kapağın içerisnie yerleştirdiğimiz iğnedenliğimizi basit batteniye kenarı nakışı ile, kapağa sabitliyoruz. İsterseniz kapağa bir miktar silikon ya da yapıştırııc sürebilir, Çevresini kurdelalarla da süsleyebilirsiniz :

En sonunda da gönlümüzce, bildiğimiz nakışlardan (kaz ayağı, tohum işi vs.) kullanarak süslüyoruz :

İşte Şirin Şeker İğnedenliklerimiz Hazır :

İlgili sitenin sayfasına buradan, anasayfasına ise buradan ulaşabilrsiniz.


Exit mobile version