Mama Kavanozlarını Atmaya Kıyamıyorsanız…

Benim gibi küçük bebeği olan ve mama kavanozlarını atmak istemeyen bir anneyseniz işte size fikirler:1- Hemen herkesin yaptığı gibi baharatlık olarak kullanmak. (Tabi bu kavanozlara her gün bir yenisi eklendiği için 10 takım baharatlık yaparsınız kısa sürede)2- Buzdolabında kokulu gıdaları saklamak için kullanmak. (Ör: Lazım olunca kullanacağınız soyulmuş sarımsakları koymak)3- Böyle değişik iğnedanlıklar yapmak. burada

ve buradaki bu iğnedanlık gibi

4- Mumluk olarak kullanmak. Küçük yuvarlak metalle kaplı mumlar hoş bir ışık veriyor. Böylece bahçenizde ya da balkonunuzda geceleri romantik bir hava oluşturabilirsiniz. Buradaki bu resimde bahçede dallara asmışlar.

5- İçinde bitki yetiştirmek, bu kadar küçük kovanozda ne yetişirse artık. Bu resimdeki gibi otlar mesela.

6- Burada anlatıldığı gibi böyle bir süs yapmak.

7- Çocuklara böyle parmak zili yapmak (Ne işi yaradığını tam anlayamamış olsam da)

8- Benimle Oynar Mısın Anne kitabında anlatılan kavanozun kapağına süs yapıştırıp içine su doldurup kapağı zamklayarak süs yapmak.9-Çocuklara çekirdekli meyveler yedirirken çekirdekleri koyduğunuz tabağı ters çeviren bir bebeğiniz varsa kapaklı mama kavanozunu çöp olarak kullanmak :)Elimde çok mama kavanozu var. Daha değişik fikirleri olan varsa bekliyorum. Atarak ülke ekonomisine zarar vermek israf etmek istemiyorum. Sokaklarda cam atıklar için konan toplayıcılardan da çevremde bulamıyorum.


Exit mobile version