mutlu cocuklar için sevimli not defterleri

İzmir Behcet Uz hastanesinde yatan cocuklarımız için yapılan mutlu olalım projesi için oradaki cocuklarımıza hediye edilecek daha once hazırladıgım kalemlıklerı verirken kalemliklerin yanında kendimin yarattıgı bırseyler daha eklemek ıstedım aklıma not defterı yapmak geldı ,yapımı o kadar kolaykı tamamen evdekı fazla defter kagıtları ve artık malzemelerden yaptım cok da guzel oldu cocuklarınızla beraber yapabılecegınız bu sevımlı defterler ıcın buyrun anlatımı her asamanın ayrıntılı resimleriyle burada.malzemeler:
1- eski a 4 defterlerden artan sayfalar2- yapıstırıcı3- eski karton dosya4- zımba5- makas6- disney kahramanı resmi


malzemeler

yapılısı:
1- 20 sayfalık a4 kagıdımızı not defterimizin boyutuna gore aralıklı parçalarla kesiyoruz.

2- kestiğimiz kagıt parcasını uzunlamasına uc parcaya bölüyoruz.

3- üc parcaya kestiğimiz kagıtlardan olusan not defterlerimizi dağılmaması icin tepesınden zımbalıyoruz.

4- cocuklarımızın dershaneleri ya da çeşitlı firmalar kartondan kagıt dosyası dagıtır, hepimizin evınde mutlaka vardır. iste o dosyaları not defterlerımızın kapagı haline getirdim. Zımbalamıs oldugum not defterini karton dosyanın üstüne koyup o genişlikte ve ikiye katlanacak bicimde not defterinin uzunluğunun iki katı seklinde uzun bir parça olarak kestim.

5- zımbalamıs oldugum not defterlerimin sayfalarını kestigim kartonu ikiye kıvırarak ıcıne sayfanın baş kısmından ön ve arka yüzüne yapıstırıcı sürerek yapıstırdım ,boylece not defterlerimin kapakları oluştu.

6- ön ve arka kısmının baş kısımlarından yapıstırdıgım boylece zımba kısımlarını yapıstırdıgım kartonun icine saklayarak hos bır goruntusu olan defterlerımın kapaklarının saglam yapışması ıcın agır bır tabagın altında beklettıktek sonra kapagı ıkı kez acıp kapayarak esnettım. boylece hazır not defterleri gibi kolay acılıp kapanıyorlar. boylece kapak işimi de halletmiş oldum.

7- simdi sıra bu not defterını cocukların ilgisini çekecek hale getirmekte. bunu da cok kolay hallettım. kap kağıdından kestigim disney resmini not defterimin kapağına ortalayarak yapıştırdım.

Evett not defterlerimiz böylece hazır oldu tabı ben bir tane değil tam otuz tane yaptım bunlardan herbiri birbirinden sirin oldu. Sizler içinde degısık modeller olması acısından onların da fotografları ısde burada

bu not defterlerini daha once on marifette sizlerle paylastıgım mutlu cocuklar için neseli kalemlikler ile birlikte içine kırtasiye malzemelerini de ekleyerek tek tek hediye paketi yaptım ve hastanedeki cocuklarımıza yolladım.

tam 30 cocuk bu sayede mutlu oldu. tamamen evdeki malzemeleri kullanarak sizlerde cocuklarınızı bu sekilde mutlu edebilirsiniz. tarifi benden yapması sizden kolay gelsin


Exit mobile version