Ömrümü Tüketen Minik Güller

KAĞITTAN GÜL YAPIMI
Selamlar efenim, birçok işe el atıp strafor top süslememek olmazdı elbette. O işten de hevesimi almam gerekliydi. Daha önceden 8 cm. çapında strafor toplar almış ve bir kenara koymuştum. Gribal enfeksiyondan dolayı işe gidemediğim günlerde de deneyeyim diye ortaya çıkardım.
Bu yazımda da kullandığım http://10marifet.org/yazi/kokos-abajur/ kağıtları çiçek yapmak için almıştım zaten. Pembe ve beyazın uygun olacağını düşünerek çıkardım ve 3 cm eninde şeritler keserek katlayıp gül haline getirdim. Meğer o gülleri yapmak ne kadar el oyalayıcı bir işmiş?!! Katlıyorsun, yapıyorsun, bir bakıyorsun ki bir arpa boyu yol gitmişsin. Neyse birkaç saat sonunda gülleri tamamladım. Aralara da aynı kağıttan yeşil yapraklar ekledim.
Altına çöp şişi sapladım ve 1 TL’ye aldığım beyaz seramik kabın içine yeşil çakıl taşlarının arasına yerleştirdim. Veeee ta ta ta taaammmmm!! İşte karşılarınızda ömrümü tüketen minik güllerle bezeli topum!


Silikonları bile temizlemeden dayanamayıp hemen fotoğrafını çekmişim.


Burada görünmese de, gövde topun ağırlığına dayanamadığı için o kırılmadan ben onu çıkardım ve yerine ahşap kurşun kalem taktım.
Çok vaktimi aldı ama ben güllü topumu da pek bir sevdim!!


Exit mobile version