Penye ipten terlik yapımı


Penye ipten terlik yapımı yazım ile merhaba. Penye ipten yapılan terliklerin yapımı kolay, hem de çok rahatlar. Aşağıdaki video bana çok yardımcı oldu, izlemenizi öneririm, yazdıklarım izleyince daha anlamlı olacak zaten.
Penye ipler bir harika zaten, hem gerçekten yumuşacık hem de dokusu çok güzel. Penye ipten sepetler, paspaslar, battaniyeler örebileceğiniz gibi böyle ev terlikleri ya da patik modelleri de örebilirsiniz.

Penye ipten terlik yapımı

Ayak uzunluğumuz kadar ilmek çekerek başlıyoruz örmeye. Ev terliğinin kenarını dönmek için ekstra ilmeye ihtiyaç olacak, onu da hesaba katın.
Bir sıra sık iğne yapıyoruz ve sıranın arkasına geçiyoruz. Tıpkı amigurumi örer gibi. Yani geri dönmek yerine sıra arkasına geçiliyor. Köşelerde artırma yapmayı unutmayın.
Ayak tabanı boyuna gelince örgümüz, artırmayı bırakabiliriz.
Ev terliğinin üst kısmına geçiyoruz artık, isterseniz renk değiştirebilirsiniz bu aşamada.
Değiştirdiğimiz renkle terliğin derinliğinin ne kadar olmasını istiyorsak o derinlikte başlıyoruz bir sıra sık iğne örüp ipimizi kesiyoruz ve çekerek sıkıştırıyoruz
Başlanan kısma geçilir, sık iğneler üzerine üç sık iğne daha eklenir. Sıra sonunda ip ucunu saklanır.
Üç sık iğneden sonra bir dolgu yapıyoruz üç ilmeği birden çıkıyoruz.
İkinci dolgumuzu yaparken ilkini çekiyoruz. Geri kalan iki ilmek tığda bekletilir.
Diğer dolguyu yapıyoruz ve bunların tamamından iki ve üç olmak üzere çıkıyoruz.

En son 3 sık iğneye gelene kadar bu işlem devam ettirilir.
Ön sıralardan sallanan ipleri içeri saklayıp bitince de ipi kesiyoruz.
Başladığımız yere geri geçiyoruz, bu defa sırayı bir ilmek daha geriden yani daha derin başlatıyoruz ve bitiriyoruz. Geri kalan şeyler yukarıda anlattığım gibi.
Neşenize göre terliğin etrafına bir sıra sık iğne daha geçebilirsiniz.

Umarım açıklamam yeterli olmuştur, aşağıdaki video bana oldukça yardımcı oldu, ben de elimden geldiğince yazmaya çalıştım. Profilimden bloguma ulaşarak detaylı bilgi alabilir, diğer işlerime de bakabilirsiniz.


Penye ipten terlikleri çiçeklerle süslemek de çok hoş bir fikir bence. Çiçeği kumaş artıklarından da yapabilirsiniz, keçeden de. Hatta ponpon ile de süslenebilir. Zevkinize ve becerinize göre…

Denemek isteyen herkese kolay gelsin şimdiden, sevgiler…


Exit mobile version