Ahşap doğum panosu yapımı

power-pointte-yazi-nasil-hazirlanir
Herkese selmalar. Yine uzun zamandır yapmak isteğim ama yapamadığım projemi bitirmenin mutluluğunu yaşıyorum. Panoyu yapamamamın en büyük sebebi power point programını hiç bilmememdi. Yazılar bu parogramda hazırlanıyor, sonunda öğrendim. Arkadaşlar sağolsun Yapımına geçmeden önce fikir bana ait değil, belirtmek isterim. Pinterest’te birçok örneği var. Bir de İnstagram’da (ozgehurcan) bu ürünleri yapıyor. O da daha önce benim gittiğim ahşap boyama kursuna gidip orada öğrenmiş, çok beğendiğimden ben de yapmak istedim.
Şimdi gelelim yapımına : İlk önce power pointte yazının nasıl hazırlanacağını anlatmak istiyorum, benim gibi daha önce bu programı kullanmamış olanlara umarım yardımcı olur. Bilenler için çoçuk oyucağı zaten:)
NOT:BENDEKİ SÜRÜMÜ 2010

Programı açınca karşımıza açılan pencerede tasarım sekmesini seçiyoruz.


Sağdaki sayfa yapısını seçip, açılan kutuya yapmak istediğimiz pano ölçüleri yazıyoruz. Ben 30-30 yaptım.


Sonra ekle sekmesini seçip, yeni açılan sekmelerden metin gir yazısını tıklıyoruz. Sayfamıza mouse ile tıkladığımızda metin işareti çıkıyor.


En eğlenceli kısmına geldik İsteiğimiz yazıyı buraya yazarak üstteki bölmelerden renk, yazı karakteri, boyut gibi ayarlarını yapıyoruz.


Metin yönü ayarlarıyla yazımıza istediğimiz şekli verebiliyoruz.


Benim panomun bitmiş hali bu şekilde:) Şimdi ahsap kısmına geçebiliriz.


Ahşap pononun ölçüsü 30-30 cm


Malzemeler: dekupaj tutkalı, fırça, plastik spatula


A3 boyutunda çıktısını aldığım yazıyı 30-30 cm ölçüsünde kestim.


Ahşap panonun üzerine tutkalı sürdüm boşluk kalmayacak şekilde.


Kağıdı panonun üstüne yerleştirip, spatula yardımıyla iyice yapışmasını sağladım. Bu sayede hava kabarcığı oluşmasını da engellemiş oluyoruz.


Sonra üzerine iki kat su bazlı vernik sürdüm katlar arsının çok iyi kuruduğundan emin olmamız lazım. Özellikle eskitme işine geçmeden önce bir gün beklemenizi tavsiye ederim.


Lambiri çizgisi için cetvelle 6 cm’lik işaretler aldım


Tırtıklı bıçak yardımıyla aldığım ölçülerden çetvel yardımıyla çizikler oluşturdum


Bu şekilde isterseniz daha derin hale getirebilirsiniz.


Yağlı boyayı sert bir fırçayla eskitmek istediğim yerlere sürdüm.


Pamuklu bir bez yardımıyla fazlalığını aldım. Yağlı boyanın kuruma süresi 24 saat, istediğimiz kadar boyayı arttırıp azaltabilme şansı veriyor.


Bitmiş hali bu şekilde. Son kat olarak sprey vernikle vernikledim.


Not: aynı panodan birkaç tane daha yapacağım arkadaşlarıma hediye olarak. Onları yaparken lambiri aralarına mum sürüp yağlı boyayı öyle uygulamayı düşünüyorum. Daha güzel bir sonuç alınabilir. Yapmayı düşünürseniz siz de öyle deneyebilirsiniz, bu ilk denememdi

Blog
İnstagram


Exit mobile version