Anahtarlarınızı renklendirin

fimo-ile-anahtarlik-yapimi

Birçok anahtarı olanlar, bu anahtarları karıştırmaktan şikayetçi oluyorlar. Kapının önünde “acaba bu muydu?” diyerek denemekten yorulanlardansanız bu yazıya birkaç dakikanızı ayırın. “Fimo” hamurunu kullanarak, anahtarlarınıza ayırdedici özellikler katabilirsiniz.

Bu hamurun 20 küsür rengi ile anahtarlarınızın elinizle tuttuğunuz, baş kısmına istediğiniz şekli verin. Anahtarın, anahtarlığa takmak için yapılmış deliğini, isterseniz açmayabilirsiniz. Anahtarı birçok anahtarla beraber bir anahtarlığa takacaksanız, hamuru ince bir tabaka şeklinde tatbik etmenizde fayda var.

Bahçe kapısı, ardiye, posta kutusu, dolap anahtarı gibi bazı anahtarlar ortak kullanılır. Bu anahtarların fazla kopyası olmaz ama birkaç farklı kullananı olabilir. Bu anahtarlar tek olduklarından, istediğiniz hacimdeki şekilleri bunlara rahatça uygulayabilirsiniz.

Rengarenk çiçekler, karo, kupa, geometrik şekiller, kaligrafi uygulayabilirsiniz. İstediğiniz şekli verdikten sonra, evdeki fırını 130 dereceye ayarlayın ve 30 dakika fırınlayın. Süre sonunda, ellemeden 10 dakika kadar soğumaya bırakın. Sertleştikten sonra zımpara ile düzelme bile yapabilirsiniz.

İpucu: Anahtarları renklendirmenin bir başka yolu anahtarlarınızı parlak sprey boyalarla boyamaktır.

Bu işi yaparken, bana sorarsanız anahtarın kilide giren kısmını bir bantla kapatın, yani boyamayın. Çünkü bu kısımda boyayı fazla kaçırırsanız ya da yanlış bir boya kullanırsanız kilidiniz bozulabilir. Başka bir yol anahtarcılarda satılan plastik kapaklardır ya da etiketlerdir ama pek estetik durmazlar. Anahtarı, Fimo ile kapladığınızda, hamurun üzerine isiminizi, anahtarın nereye ya da hangi numaraya ait olduğununu yazabilirsiniz.

Önemli bir nokta da şu; Fimo hamurunu kaplamadan önce, anahtarı kilide takıp ölçü alın. Anahtarın kilide takıldıktan sonra, dışarıda gözüken kısmını bir permanent kalemle işaretleyin. Dalgınlıkla bu kısımları örterseniz, fimoyu kırıp anahtarınızı kurtarmak ve herşeyi baştan yapmak durumunda kalırsınız.

Bir başka husus da şu: Kaplama işleminden sonra anahtarı, anahtarlığa takmakta güçlük çekmemek için, anahtarlığınızın yükleme şekline göre hamurunuzu şekillendirin ya da hamura başka yardımcı aparatlar ekleyin. Yaratıcılığınızı serbest bırakın, estetik şeyler yapacağınıza eminim. Güle güle kullanın.


Exit mobile version