Cam bardak boyama – anlatımlı

cam-boyama-nasil-yapilir-anlatimli
Porselen kalemlerini kullanarak cam boyayabilir miyim acaba diye düşünürken neden olmasın dedim ve boyamaya başladım. Cam ince olduğundan fırında çatlar mı acaba korkusu vardı. Neyse ki çatlamadı, kırılmadı, sapasağlam çıktı 160 derecelik fırından.
Evde bulunan köşeli cam bardağı porselen kalemleriyle şerit şerit boyadım. Kalem yerine fırçayla sürülen boyalardan olsa daha estetik dururdu eminim. Çay bardaklarda da modaydı bir ara biliyorsunuz bu şerit renkler. Su bardağımı nasıl boyayıp kalemlik yapmışım gelin birlikte bakalım

Malzemelerimizden başlayalım:
Cam bardak (ya da istediğiniz başka bir cam obje)
Lacivert, mavi, yeşil renkte porselen kalemleri
Kağıt bant
Cetvel
Fırın


Malzemeleri de yazdıktan sonra anlatmaya başlayabilirim. 1. fotoğrafta kırmızı ok ile gösterilen su yeşili bir nokta var. Rengini görmek istediğim kalınlığı cetvelle belirdikten sonra kağıt bant orantısız yapışmasın diye nokta koydum bardağın üzerine. Dipten 2.5 cm’e kadar geldim. “0” noktasına da nokta koydum. Böyle yaparak kağıt bantla bardağın etrafını döndüm. “0” (Sıfır) noktasının üzerine de başka bir kağıt bant yapıştırdım.(Foto 2 ve 3)
Böylece arada kalan boşluğu boyarken şeritte taşmalar olmayacak. Boya 10 dk sonra falan kurudu. Kuruduktan sonra isterseniz üzerinden 1 kat daha geçebilirsiniz porselen kalemiyle. Gözünüze nasıl hoş geliyorsa…


Aynı şekilde 2.ve 3. renk için de yukarıda yazdığım yöntemi uyguladım. Yani cetvelle aralık belirledim ve kağıt bant yapıştırdım bardağın çevresine. Kağıt bantı en alt kattaki boyanın (boya kuruduktan sonra) üzerine yapıştırdım (Foto 5) Korkmayın kağıt bant boyayı sökmüyor çıkarırken. Bant yapıştırıp 2. aralığı boyadım (Foto 6), sonra 2. şerit rengin üzerine bant yapıştırıp 3. rengi boyadım (Foto 7)

Bardağın boyanıp kurumuş hali aşağıda.


Bu da bardağın üstten görünüşü. Keşke Mor da kullansaymışım


160 derecede 15 dk folyaya sarmadan fırınladım. Cam bardak çatlama yapmadı.


Exit mobile version