Cam boyama ve peçete dekupaj nasıl yapılır?

cam-boyama-ve-pecete-dekupaj-nasil-yapilir
Merhabalar. İşte biran önce paylaşmak için çıldırdığım yeni çalışmalarım. Çay saatlerini daha keyifli bir hale getireceğini düşündüğüm takımın bazı parçaları balkon masaları için minik saksılar olarak da kullanılabilir.

Cam boyama ve peçete dekupaj nasıl yapılır?


Öncelikle hepsini boyadım. Boya olarak Cadence Beyaz 001 kullandım.


İlk katını boyadıktan sonra yarım gün bekledim.


Kuruduktan sonra 2. katını boyadım. Ve yine kurumaya bıraktım.


Siz 3. kat boyamayabilirsiniz de ama ben güzel ve sağlıklı bir sonuç alabilmek adına 3. bir kat daha boyadım.


Not: Boyarken ince ve yumuşak kıllı bir fırça kullanın ki sağlıklı bir sonuç alabilesiniz…


Not-2: Boyandıktan sonra objeler 24 saat beklemeli… Boyanın oturması ve dekupajın kalıcı, sağlıklı olabilmesi için… Boya kurumadan asla ama asla dekupaj yapmayın!


Malzemelerim: Boyanmış ve en az 12 saat beklemiş objem, peçetem, fırçam, boş bir kap (tutkalı dökmek için), dekupaj tutkalım, biraz su ve ince uçlu bir fırça… Bu kadar
İnce uçlu fırçamıve suyumu deseni peçeteden ayırmak için kullandım.


Peçetemin ilk katını ayırıyorum.


Ben peçetemdeki desenleri istediğim herhangi bir şekle sığdıracağım. O yüzden bir yuvarlak şekil çıkarabilmek için fincan kullandım. Siz deseni istediğiniz gibi ayırabilirsiniz…

İyi bir yuvarlak alabilmek için peçeteme koyduğum fincanın etrafından ucunu birazcık ıslattığım fırçamla peçeteme fincanın etrafından küçük dokunuşlarla çiziyorum. Hızlı bir şekilde yapıyorum çünkü Islattığınız için hemen kuruyacaktır. Kurumasına fırsat kalmadan hızla istediğim deseni çiziyorum ıslak fırçamla.


Gördüğünüz gibi çizdiğim yer ıslandı ve oradan ayrılmaya hazır


Yırtmamaya çalışarak kibarca ayırıyorum istediğim deseni. Aman yırtılmasın


Vee ayırdım.


Ben bu işi biraz daha abarttım ve kendimden birkaç şey ekledim
İnce bir şerit çizdim peçetemin arkasına ve orayı kestim.


Gördüğünüz gibi de demliğimin üzerine şirin bir şerit yapacağım.


Evet, abarttığımı söylemiştim. Peçeteden ayırdığım desene afili bir şekil çizdim. Benim için çok da zor olmadı. E malum o kadar yıl dirsek çürüttük sıralarda


Makasla düzgünce kestim. Böyle çetrefilli bir iş yapıyorsanız düzgün kesmeniz çooook önemli, aman ha! Yoksa çok çirkin ve yapmacık bir görüntü çıkacaktır ortaya.
Veee üzülerek belirtmeliyim ki dekupaj kısmının fotoğraflarını bulamadım.
Ayırdığımız desenlerin son katını da ayırıyoruz. Yukarıda resimde göstermiştim. İnce bir zar gibi kalıyor peçetelerimiz.
Daha sonra peçete tutkalımızı boş kabımıza alıp, desenimizi yapıştıracağımız yere bir kat ince bir tabaka halinde sürüyoruz. Daha sonra desenimizi üzerine dikkatlice elimizle yapıştırarak sabitliyoruz. Ve daha sonra üzerine bir kat daha tutkalımızdan sürüyoruz ince bir tabaka halinde. Bu işlemi daha öncelerde anlattığım peçete dekupaj tekniği postumdan görebilirsiniz. İşte bu kadar
Kurumaya bırakıyoruz dekupaj yaptığımız objelerimizi. Birkaç saat bekledikten sonra da son aşama olarak verniklemeyi unutmuyoruz.


Exit mobile version