Cam kumlama nasıl yapılır?

cam-kumlama-nasil-yapilir

Dekoratif cam boyamada cam kumlama tekniği, düz bir cam üzerine istediğiniz puslu görüntüyü verme çalışması olarak açıklanabilir. Ben de elimden geldiğince cam kumlama nasıl yapılır, açıklamaya çalışacağım.

Malzemeler:

cam obje (düz yüzeyli)

stencil

stencil  yapıştırma spreyi

cam kumlama jeli

Yapılışı:

Cam kumlamada dikkat edeceğiniz ilk nokta, stencili çok özenli kullanmak gerektiği. Jelin düzgün uygulanması için şablonu yapıştırıcı ile cam objeye yapıştırmamız gerekiyor ki kaymasın.

İsterseniz cam kumlama için kullanılan yapışkanlı yumuşak stencillerden kullanabilirsiniz ama dediğim gibi ayrıca bundan edinmeye gerek yok. Nasıl isterseniz, nasıl tercih ederseniz.

Stencil spretini sıktıktan sonra kuruması için biraz bekleyin. Bu yapışkanı post-it gibi düşünün, bir kez sıkınca birkaç defa daha kullanılabiliyor.

ben sevdiğim, dantel formlu bir stencil kullanmak istedim. Görüntüsünü istediğim şekilde ayarladım ve yukarıdaki resimde gördüğünüz gibi cam objeme yapıştırdım.

 

Sonrasında cam kumlama jelini spatul ile uyguladım. Biraz bol bol düşünün ki puslu görüntü daha bir net olsun. İlk uygulamadan sonra zaten anlayacaksınız.

Jeli sürdükten sonra ben 9 dakika bekledim.

Sonrasında stencili çıkarmadan direkt musluk altında yıkamanız gerek. Yıkarken elinizde eldiven olsun.

Ve cam objemin son görüntüsü…


Exit mobile version