Doğal malzemelerden yılbaşı kapı süsü yapımı

el-yapimi-susler-yilbasi-duvar-susu
Doğanın bize sunduğu güzellikler ancak görebildiklerimizle, ihtiyaç duyduklarımızla, yaptıklarımızla ya da keşfettiklerimizle sınırlı. Benim projelerimde kullandığım malzemelerim genelde o anda ihtiyaçtan doğuyor. Bu projemde aslında kullanmak istediğim malzeme dallar değildi ama ihtiyacıma bunlar cevap verdiği için o an kullanmak zorunda kaldım. Sonuç gayet tatmin ediciydi. Ayrıca yılın mesajını da 10marifet ekibi ve üyeleriyle de buradan paylaşmak istedim. “Yeni Yılda Yıldızınız Parlasın” dileğim dileğiniz olsun…

Doğal Malzemeler ile Yılbaşı Kapı Süsü Yapımı:

Projem 2 aşamadan oluşmaktadır.

İlk aşama mesaj panosu. İncir ağacı dallarından yine kıl testeresi ile ince ince ahşap halkalar kestim. Kurşun kalemle mutlu yıllar mesajı yazdım. Havya denilen aletle sık noktalar şeklinde mesajımı yakarak belirginleştirdim ve doğal bir görünüm vermeye çalıştım.


İpe sıralamak için matkaba en ince ucu takarak deldim.


Kınnap (kendir) ipini deliklerden geçirerek, mesajımı ipe düğümler atarak sıraladım.


İkinci çalışma ise yıldızımız. Yine bir geri dönüşüm çalışması, çay karıştırma çubuklarını tatilde toplamıştım. İstediğim bir yıldız boyutunda çubukları yapıştırdım. Bunun için 5 adet “V ” şeklini istediğim genişlikte yaptım ve bunları şekildeki gibi birbirine yıldız modelini verecek şekilde yapıştırdım.


Bu aşamanın birazcık ince işçilik getirdiğini belirtmek isterim. Topladığın ince dalları yapıştıracağım yerin boyutuna göre elimle düzgünce kırarak yapıştırdım. Bu işlemi diğer kenarlar için de yaptım. Bu aşamaları gerçekleştirirken iskelet yıldızımın daha sağlam olması için ortasına da fotoğraftaki gibi çubuklar yapıştırdım. Bu çubukların belli bir sırası olmadığı gibi sağlamlaştırmak için istediğiniz yerden yapıştırabilirsiniz.


Bütün kenarları yaptığımda ortasını yapacak gücüm kalmadığını anlayınca ve sonuca da hemen ulaşmak isteyen sabırsız kişiliğime yenik düşerek elime aldığım organze sim detaylı kurdele ile yıldızımın ortasını çubuklardan geçirerek kapladım. Aslında sevdimde bu halini. İyi ki de tamamen dallarla kaplamamışım bile dedim.


Sırada yıldızıma mesajımı takmak var ve yine güzel bir projeyi bitirmenin rahatlığı ise anlatılamaz, yaşanır cinsinden….

 


Exit mobile version