Fındıklardan kapı süsü yapımı

kapı süsü yapımı
Kış deyince aklıma kuruyemiş geliyor, fındık fıstık, ceviz, hele bir de altın rengindelerse tam yılbaşılık derken böyle bir projeyle katıldım ben de. Görüntüsü kadar yapımı da bir o kadar zevkli olan kapı süsünün yapılışına geçelim.

Yılbaşı temalı fındık kapı süsü nasıl yapılır?


İlk olarak yuvarlak bir kaba ihtiyacımız var ki fındıkla kapladığımızda şekil biçimsiz çıkmasın. Altın yaldız sprey boyayla içini dışını boyuyoruz, böylelikle alttan rengin görünmemesini sağlıyoruz. Ve kurumasını bekliyoruz.


Kabın orta kısmından başlayarak fındıklarımızı silikonla yapıştırmaya başlıyoruz.


Tamamını kapladıktan sonra sprey boyayla boyuyoruz fındıklarımızı. Bu şekilde muntazam dizmeye ve yapıştırmaya özen göstermeliyiz tabii.


Frezeyle asacağımız kurdeleyi takmak için delik açıyoruz. Bu kadar fındık ağır olacağı için plastik bir kap tercih edin, frezeniz olmasa bile sıcak bir şiş yardımıyla rahatça eriterek deliği açabilirsiniz.


Son olarak nasıl süslemek istediğiniz size kalmış. Ben daha soft renklerde bir fiyonk hazırlayıp asmak için taktığım kurdeleye sabitledim. Veee süsümüz hazır.

Evin başka yerlerine de süs olarak asabiliriz tabii. Ama gelen misafirleri karşılamak için oldukça gösterişli, farklı bir kapı süsü olarak kullanmak bence en mantıklısı.

Tabii ki yılbaşı geçtikten sonra da asılı kalabilir!


Exit mobile version