İğne oyası fulara orta aparat nasıl takılır?

İğne oyası ucu ile süslü fularlar bir harika değil mi sizce de? Peki bu güzelim iğne oyası ucu, incecik kumaşa zarar vermeden nasıl takabiliriz? Birbirinden harika iğne oyası çalışmaları ile dikkatimizi çeken marifetli arkadaşımız İlknur Hanım, bu konuda bir video desteği vererek soruyu cevaplamış. Onu paylaşalım, o arada da güzelim birkaç iğne oyası fular ucunu da paylaşalım ki gözümüz gönlümüz açılsın, değil mi ama?

Fulara orta aparat nasıl takılır?

İpek, şifon gibi ince kumaşlardan yapılan bu fularlar tabii ki çok hassas oluyor. Metal aparatı nasıl takacağımız bilmez ya da dikkat etmez isek o zaman kıymetli kumaşa zarar verebiliriz.

Öncelikle 30 cm eninde, janjanlı ya da multi şifon fuları ikiye katlayıp makinede önce zikzak sonra düz dikiş yapıyoruz. Diktikten sonra ön yüzünü çevirip onu da ikiye katlayıp ütülüyoruz. Aparatı ondan sonra geçiriyoruz. Kumaşı asılarak inceltiyoruz. Eğer aparatın içine naylon poşet gibi kaydırıcılığı arttıran bir şey takabilirsek daha rahat geçer ama bunna illa gerek yok. Tek yapmamız gereken dikkatli olmak ve kumaşı yırtmamaya özen göstermek. Acele etmemek lazım.

Tam olarak ucunu da şu şekilde takıyoruz:

Eğer takı aparatlarınız varsa, takı pensesi kullanarak da halkayı rahatça geçirip sıkabilirsiniz. Yoksa da önemli değil, videoda gördüğünüz gibi elinizle de yapabilirsiniz bunu.

Şimdi de gelelim arkadaşımızın yaptığı birbirinden güzel iğne oyası fular ucu modellerine. Bunlar gibi harika iğne oyası çalışmaları görmek isterseniz, bu özel hesabı mutlaka takip edin bu arada:

igneoyalarim_ilknur Instagram sayfası

İğne oyası fular ucu modelleri


Exit mobile version