Kristalli fimo anahtarlık

fimo anahtarlık
Merhaba. Kristal taşlarla süslü fimo anahtarlık yapımı anlatmak istiyorum. Bitmiş halimiz bu
İşe ilk önce fimo (polimer kil) hamurumuzu yumuşatmak ve açmakla başlıyoruz. İstediğiniz renk hamuru açtıktan sonra akrilik mühür ile üzerine baskı uygulayarak desenimizi çıkarıyoruz. Bu mühür nasıl bir şey derseniz aşağıdaki resimde görebilirsiniz. Tabii ki siz iz çıkarmak için damga görevi görecek başka bir şey de kullanabilirsiniz.


Fırınladığımız fimoyu Türkiye’de bulunmayan sedef tozu (mica powder, mika tozu, mika pigment, pigment boya da deniliyor) ile renklendirdikten sonra vernikleyip anahtarlık halkamıza takıyoruz. Ben bir boya fabrikasında buldum ve numune rica ettim ama diğerinin de nasıl etki verdiğini merak etmiyor değilim.

Sedef tozu numuneleri

Anahtarlığımızı hareketlendirmek için boncuklarımızı bir araya getireceğiz. Plastik, cam gibi boncuklar da kullanabilirsiniz tabii; ama ben kristallerin parıltısına bayıldığım için kristal taş kullanmayı tercih ettim. Ucu top çivimizin diğer tarafını kristal taşımızı geçirdikten sonra kıvırıyoruz. Ben sonradan fotoğrafladığım için burada siyah kristal kullandım.


Kıvırdığımız kristalli çivileri bir halkaya 3’erli gruplar halinde takıyoruz. Kıvırmak için ucu yuvarlak burunlu penselerden kullanmak en iyisi.


Son olarak da anahtarlığımızın zincir kısmına bu yuvarlak halkayı geçiriyoruz.


İstediğimiz sayıda yapıp bitirdikten sonra şıkır şıkır bir anahtarlığımız oluyor. Beliniz, boynunuz tutuluyor sonra ama çıkan işe bakınca keyifleniyorsunuz
Kolay gelsin!

Bu yöntemi kullanarak kolyeler, bileklikler ve küpeler de yapabilirsiniz. Daha fazlası için buraya göz atabilirsiniz.


Exit mobile version