Mint yeşili tığ işi havlu kenarı yapımı

mint-yesili-tig-isi-motifli-havlu-kenari-yapilisi

Mint yeşili ve beyaz iple tığ işi çiçek motifleri şeklinde hazırladığım bu havlu kenar süslemesinden 3 kızımın çeyizi için 3’er tane yapmak zorunda kalmıştım Ama kızlarım için değer, Allah evlatlarımıza uzun ömür versin. Gelelim bu havlu kenarı örneğimizin yapılışına: Beyaz dantel ip ile 10 zincir yapıp birleştiriyoruz, yani halka yapıyoruz. Halkamızın içine 20 adet ikili trabzan yapıyoruz. Bir üst sıraya ikili trabzan 2 zincir ikili trabzan 2 zincir 1 boşluk… Bu şekilde sıramızın sonuna kadar devam ediyoruz. Yeşil dantel ip ile sıkiğne 10zincir 1 kare atlıyoruz sıkiğne… Bu şekilde sıra sonuna kadar tekrar ediyoruz. Diğer sırada zincir yaptığımız yerlere 10 sıkiğne yapıyoruz ve sıkiğne yaptığımız yerin ortasına 5 tane 3’lü trabzan 10 zincir… Bu şekilde sıra sonuna kadar devam ediyoruz. Zincir yaptığımız yerlere 5 sıkiğne 3 zincir 5 sıkiğne… Sıra sonuna kadar bu şekilde devam ediyoruz.

Uç oyamız için, havlumuzun boyu kadar zincir çekiyoruz. 3 ikili tranzan 3 zincir… Sıra sonuna kadar devam ediyoruz. Diğer sırada zincir yaptığımız kısımlara 3 ikilitrabzan yapıyoruz. Bu şekilde 3 sıra örüyoruz ve motiflerimizi birleştiriyoruz. İşte bu kadar.

Özellikle rengiyle çok ferah, hoş bir hava veren bu tığ işi motifli havlu kenar süslemesini beğendiyseniz, bu tarifle siz de yapabilirsiniz. Kolay gelsin.


Exit mobile version