Seramik hamurundan minyatür kar küresi yapımı

Minyatür kar küresi yapımı
Kar kürelerini herkes çok sever ve DIY projesi olarak da çeşitli boylardaki kavanozlarla sık sık yapılır. Ben ise bugün minyatür kar küresini nasıl yaptım onu anlatacağım size.

Minyatür kar küresi nasıl yapılır?

Malzemelerim:
Aşı flakonu (bu flakon normal ilaç flakonlarından daha küçük boyda oluyor)
Ahşap tutkalı ve nişasta ile hazırlanmış seramik hamuru
Gerekli renklerde ojeler ve pilot kalem
Strafordan ufalanmış kar taneleri
Sıcak silikon
Kardan adama atkı yapmak için bir parça 12 numara işleme ipi
Yapıştırıcı
Cımbız
Meşe palamudunun şapkası

Yapılışı:

Aşı flakonunun etiketini ve metal kapak koruyucusunu çıkarıp plastik tıpa kapağını ve şişesini yıkayıp kurumaya bırakıyoruz.
Ahşap tutkalı ve nişastadan bir seramik hamuru hazırlıyoruz. Normal şartlarda bu hamuru unla hazırlamamız ve içine birazcık nişasta eklememiz gerek ama ben hamurun kar kadar beyaz olmasını istediğimden ve yapacağım modellemenin boyutunun çok küçük olmasından dolayı böyle hazırladım.


Sonra hamurdan kopardığımız üç küçük parçayı elimizde yuvarlayıp kardan adam gibi üst üste yerleştiriyoruz, birbirlerinden ayrılmamaları için boncuk iğnesi inceliğinde bir çöp parçasını içlerinden geçiriyoruz. Ben bu iş için sepetten kırılmış bir dal parçasını bıçakla incelttim.


Sonra minik bir dal parçasından kol ve burnunu yapıyoruz. Yine bir parça hamuru koni şeklinde şekillendiriyoruz, tüm bunları yaparken şişenin ağzından geçip geçmeyeceğini kontrol etmek gerek, zira şişenin ağzı oldukça dar.


Çam ağacı olan koni şeklindeki parçayı mat yeşil oje ile boyayıp üzerine strafor parçaları yapıştırıyoruz.


Kardan adamımızın burnunu turuncu oje ile renklendiriyoruz, pilot kalem ile göz ve düğmelerini yapıyoruz. Bir parça ipi boynuna bağlıyoruz atkısı oluyor.


Yapıştırıcıyı figürlerden birinin tabanına sürdükten sonra cımbız yardımı ile şişenin içine yerleştiriyoruz o kuruyup sağlamlaştıktan sonra diğerini de aynı şekilde şişenin içine yerleştiriyoruz, toplu iğne yardımı ile figürlerin yerini ayarlayabilirsiniz.


Flakonun içine strafor parçalarını da doldurduktan sonra tıpasını kapatıyoruz.


İçine sıcak silikon sıktığımız meşe palamudu şapkasını flakonun ağzına yerleştirdikten sonra işimiz tamam. Minyatür kar küremiz hazır.

Duyuru ile ilgili blog yazım için ise buraya bakabilirsiniz.


Exit mobile version