Tart kalıplarından çerçeveli yılbaşı süsü yapımı


Tart kalıplarından çerçeveli yılbaşı süsü yapımı. Daha önce mutfağınıza farklı bir göze baktınız mı hiç? Farklı şekillerde kullanıp harika kendin yap projelerinde kullanabileceğiniz ne çok şey var aslında orada kim bilir?
Bugün minik tart kalıplarından fotoğraf çerçevesi şeklinde yılbaşı süsü yapacağız mesela. Bu süsler sonradan duvar dekorasyonunda da kullanılabilir.

Sempatik durması için ufak boy tart kalıpları seçmekte fayda var.
Ben vintage havalardan hoşlandığım için eski fotoğraflar kullanacağım, siyah beyazlardan.

Tart kalıbının içinin boyutunda fotoğraflar seçip kesiyoruz ilk iş.

Malzemelerimiz tutkal, sıcak silikon ve süslemek için ne isterseniz şeklinde. Ben parlak ve bükülebilir şerit şeklindeki süslerden, boncuklar, simler, kurdele ve boncuklar kullandım.

Fotoğrafı tart kalıbının ortasına yerleştirmek için çift taraflı yapışkanlı noktacıklar kullandım, benzer malzemeler kullanabilirsiniz. Direkt yapıştırırsak fotoğrafları daha sonra kullanmak imkansız olur diye arkadasından bu şekilde tutturmayı tercih ettim.

Bükülebilir şeritleri yapıştırmaya geldi sıra.
Tart kalıplarının, yani aslında şu andan itibaren çerçevenin, kenarlarına tutkal sürüp şeritleri iç kenarını saracak şekilde yapıştırdım, hem de biraz kar efekti veren beyaz pullardan serpiştirdim ve yapıştırlar.

Bükülen şeritlerden bir fiyonk yaparak çerçevenin arkasına sıcak silikon ile yapıştırdım, böylece ağaca asabileceğim süsümü. Etrafını çam süslerle sardım böylece çok daha gösterişli bir çerçeve oldu. Düğme, desenli minik fiyonklar ve boncuklarla donattım.
Bu basit fikirden yola çıkarak süslemeleri kendi hayal gücünüz ve zevkinize göre yapabilirsiniz.

Tart kalıplarından çerçeveli yılbaşı süsü yapımı

Aşağıda fotoğraflarla da yapım aşamalarını görebilirsiniz.

Tart kalıbı ve süsleme malzemeleri

Şerit süsü ve pulları yapıştırmak için tutkal kullandık

Tam bir kış süsü oldu.

Bu bükülen şeritlerden kırtasiyelerde bile var : )

Silikon tabancası ile arka kısma yapıştırıyoruz asmak için kullanacağınız şeritleri

Yılbaşı ağacın da böyle duruyorlar.


Yılbaşı geçtikten ve ağaç kaldırıldıktan sonra da bu süsleri kullanmak mümkün. Fiskos masası sütünde de bence çok hoş duracağı gibi duvar süsü olarak da fotoğraflı bir köşe hazırlanabilir bu çerçevelerden.

Tart kalıplarından çerçeveli yılbaşı süsü yapımı çalışamsının kaynağı da burada.
Herkese iyi seneler, kolaylıklar…


Exit mobile version