Üçgen örgü çanta

orgu-modelleri-ucgen-canta
Üçgenlerden tasarlanmış bir çanta. Tasarım tamamen bana aittir. Örerken çok eğlendim ve keyif aldım. Çantayı örme amacım ise görenlerin sadece biraz gülümsemesi…


Çantanın tamamında sık iğne tekniği kullanılmış. Üçgen parçaların ayrı ayrı örülüp birleştirilmesiyle oluşturulmuş. Beğenenlere ve yapmak isteyenlere aşağıda detayları verdim.


Dört gözü olan çantamızın ana renginde krem, ceplerinde ise mavi yeşil ve turuncu renkler kullanılmış. Sapında sık iğne boru tekniği üç renk sıra ile kullanılmıştır.


Üçgen çanta için istediğiniz renklerde aynı kalınlıkta, kalın yün ve 3 numara tığ gerekli. Önce ağız kısmından başlanarak ana gövde yapılıyor.


Ağız için ne kadar büyüklük istiyorsak o kadar zincir çekip, zincirin iki ucunu birleştiriyoruz.


Aşağıdaki gibi her zincirin üzerine bir sık iğne örüyoruz.


Bütün örgü böyle yuvarlak bir şekilde sık iğnelerle devam ediyor. Püf noktası ise hep aynı taraftan iki sırada bir, bir sık iğne azaltmak. Böylece çantanın dibine yaklaştıkça üçgenimiz gittikçe küçülecek ve ana gövdeyi örüp bitirdiğimizde elimizde bir dik üçgen gövde olacak.
Sonra cepleri yapıyoruz aynı mantıkla, sadece cepler ana gövdenin 1/3 oranında olacak.


En sonunda ise sap.


Sapa başlamak için 7 zincir çekin.


Zinciri birleştirin.


Yine 7 sık iğne yapın (eğer artırmadan 7 sık iğneye devam ederseniz örgünüz boru gibi devam eder)


Sıra başlangıç yerine farklı bir ip parçasından bir işaret koyup, bu işareti her sırada bir üst sıraya taşırsanız sayınızı ve sıra başınızı şaşırmazsınız (bu işaret yuvarlak yapılan tüm sık iğne işlerde özellikle amigurumi örerken çok faydalı oluyor.)


Bu şekilde örerek sapı tamamlayabilirsiniz, tabii ki istediğiniz yerlerde renk değiştirebilirsiniz.
En sonunda tüm parçaları dikerek birleştirip, çantayı tamamlayabilirsiniz. Bu çantadan ilham alınarak daha farklı tasarımlar oluşturmak üzere…

Blogum


Exit mobile version