Yılbaşı temalı keçe sofra takımı yapımı

keceden-yilbasi-temali-sofra-takimi-yapimi-1
Yılbaşı soframızı renklendiren amerikan servislerinin nasıl yapıldığını aşama aşama anlatacağım sizlere. Ben bunu yılbaşı teması adı altında yaptım fakat sizler dilediğiniz konseptte yapabilirsiniz


Öncelikle iki adet çiçek şeklinde biri diğerinden küçük olacak şekilde kalıp hazırlıyoruz. Kalıbı sekizgen çizerek belli oranlarda denk getirebilirsiniz fakat benim oran bilgim olmadığı için biraz el yordamı ile yaptığımı söylemeliyim. Kalıpların ortalama boyutları ise küçük olan 38×38, büyük olan ise 43×43 ebatında


Küçük kalıbımızı lacivert keçe üzerine yerleştirip 1 adet zemin hazırlıyoruz


Büyük kalıpı kırmızı keçe üzerine yerleştirip bundan da 2 adet zemin hazırlıyoruz.


Ardından kardan adamlar için beyaz keçeden baş, gri keçeden şapka, kırmızıdan atkı, turuncu keçeden burnunu ve yeşilden ise şapka süsü kalıplarını çıkartıyoruz. (Bu figürleri siz istediğiniz gibi dizayn edebilirsiniz)


Daha önce çıkardığımız kırmızı zeminleri birbirine battaniye dikişi ile çevreliyoruz.


Kardan adamları çıkardığımız lacivert keçe zemin üzerine aplike ediyoruz.


Kardan adamların ağız ve gözlerini fransız düğümü tekniğiyle yapıyoruz. Bu işlem bittikten sonra lacivert zemini kırmızı zemin üzerine yine battaniye dikişi tekniğiyle dikiyoruz.


Son olarak beyaz keçeden kesmiş olduğumuz kar tanelerini amerikan servisimizin ortasına yapıştırıyoruz.


Bu bardak altlığını da az önce anlattığım teknik ile yaptım.


Gümüşlük içinde aynı teknikleri kullandım. yanda verdiğim kalıba göre çıkarttım ve çam ağacını iğne ardı yöntemiyle yaptım. Burada yılbaşı ağacının kenarlarını kırmızı boncukla süsledim.


Yarışma duyurum ve daha fazlası için bloguma gözatabilirsiniz.

#ödüllü2014yılbaşıyarışması


Exit mobile version