Video: Cam boyası ile şişe süsleme vazo yapımı

Cam boyama çok seviliyor, çok yapılıyor. Bazen de yaparım ben de deyip bir kenara ayrılan çalışmalardan oluyor, yalan değil. Oysa birkaç ufak püf noktasını dikkate alarak ve birkaç basit malzeme edinerek siz de cam boyayabilirsiniz. Bir kez başladınız mı zaten bırakamayacaksınız ve elinize geçen her cam şişeyi, kavanozu boyayacaksınız. Tabii ki evinizde yer kalmayacak, siz de hediye etmeye başlayacaksınız. Evlerin havasını değiştirecek güzelim cam boyama vazoları nasıl yaptığını, marifetli arkadaşımız @renkli.dekor bu videoda güzel bir biçimde anlatıyor. Haydi izleyelim:

Cam boyama vazo nasıl yapılır?

Cam boyama vazo yapımı için Sırma su şişesi kullanmış arkadaşımız. Gerçekten de çok güzel bir formu var Sırma su şişesinin. Öncelikle çalıştığımız şişenin ya da kavanozun etiketini ayırıp yapışkanlı kısmı iyice temizlememiz gerekiyor. Yoksa boyamamız kusurlu olur.

Bu videoda hem ponpon fırça hem de rulo fırça kullanımı gösterilmiş. Bu tarz boyama çalışmalarında eper yüzey büyükçe ise rulo fırçayı tercih edebilirsiniz. Çalışmanız daha çabuk biter.

Videoda da göreceğiniz gibi, boyama yaptığınız zaman katlar arasında muhakkak zaman geçmesini beklemeniz gerekiyor. İlk katı yaptıktan sonra en az 1 saat bekliyoruz ki boyamız tamamen kurusun, böylece çalışmamız daha muntazam olsun.

Rulo ve ponpon fırçanın erişemediği ve boyayamadığı şişe ağzı gibi detay bölümlerde, standart bir suluboya fırçası kullanarak boyanmayan yerleri mutlaka kapatıyoruz.

Birkaç kat boyamızı atıp içimize sinen güzelliğe eriştiğimizde, eğer boyamız gerektiriyorsa veya biz boyanın daha kalıcı, işin daha parlak olmasını istiyorsak vernik de uyguluyoruz. Bunun için sprey vernikler de var, yine fırça ile uygulanan vernikler de. Hangisi size daha uygunsa onu kullanın. Vernikten sonra da iyice kurumasını beklememiz gerekiyor. Bir de özellikle verniği solumamaya çalışın. Bu aslında tüm hobi boyaları için geçerli. Hele sprey boya ve vernikleri mutlaka maske ile uygulayın ve kapalı yerde sprey uygulaması yapmayın.

Şişeler kuruduktan sonra videoda da örneklerini görebileceğiniz gibi süslemeler yapabilirsiniz. En sık karşımıza çıkan ve bizim de en beğendiğimiz süsleme, şişenin ağzını kırnap ip ile sarmak. İçine de kuru dallar, kuru çiçekler vs koyarak evinizin dekorasyonuna bir renk, bir hoşluk getirebilirsiniz.

Marifetli: @renkli.dekor

Takip etmelisiniz: @renkli dekor Instagram sayfası


Exit mobile version