Deniz Dalgası Kare Lif Modeli Yapımı #lif #lifmodelleri #lif yapımı

Video: Dalgalı zigzag lif nasıl yapılır?

Dalgalı zigzag lif ve battaniye modeli sizin de hoşunuza gitmiyor mu? Biz çok seviyoruz. Marifetli arkadaşımız Ebru Hanım, örgü becerisini paylaştığı videolardan birinde bu güzel modelin, motifin yapılışını çok güzel anlatıyor. Beraberce seyredelim ve biz de örelim. Ellerine sağlık.

Hadi o zaman, görelim:

Dalgalı zigzag lif ve battaniye modeli nasıl yapılır?

Bu modeli fıstıklar ile yapıyoruz. İster lif yapımı ister büyütüp battaniye yapımı için kullanabilirsiniz. Bu örneği toplamda 7 motifle yapacağız lif için. Battaniye için ise istediğiniz boyutta ölçerek büyütmelisiniz. Kenarlarını da fıstık oyası ile çevreleyebilirsiniz.

6 tane zincir ile işe başlıyoruz. İlk çektiğimiz zincirin başına batarak 1 halka oluşturuyoruz. İlmeği uzatıyoruz. 2 tane dolayıp kapatıyoruz. 1 zincir çekiyoruz, ilmek alıyoruz, halkanın içinden ilmek alıyoruz ve ikili dolduruyoruz. Normalde bu model zincir üzerine kurulur ama burada başka bir pratik yöntem izliyoruz. Yine araya bir zincir çekip ikili doldurarak toplamda 9 tane fıstık olacak, aralarda ise 1 zincir oluyor. En son fıstıktan sonra 1 zincir daha çekip ilmeği uzatarak 1 tane örümcek yapıyoruz. Sonra 6 tanze zincir çekiyoruz ve örümceği kapattıktan sonraki çekilen ilk zincire batarak ilmeği alıyoruz ve halkayı yapıp kapatıyoruz. Düzden değil, örneğin tersini çevirip kapatıyoruz. Örümceğin sırasına gelen ilk yere sabitleyerek halka oluşturuyoruz. Düzü çevirip devam ediyoruz.

Eğer siz örneği zincir üzerine kjurmayı tercih ederseniz, lif için 110 zincir yeterli oluyor bu örnek için.

İsterseniz gelin, devamını videoda izleyerek daha iyi anlayalım.

Arkadaşımızın birbirinden güzel çalışmalarını izlemek için lütfen takipte olun: Örgü Sevdası YouTube kanalı


Exit mobile version