Bronz Heykel Yapımı

Oldukça detaylı fotoğraflarla, aşama aşama, ticari (Birörnek seri üretim) bronz heykellerin nasıl yapıldığını anlatan bir site. Hangi hammaddelerin, aletlerin, makinaların kullanıldığını, tek tek göstermişler. Heykelin nasıl oluşturulduğu, nasıl kalıbın alındığı, nasıl bronz kaplandığı anlatılmış.

Diyeceksiniz ki: “tamamda biz nasıl yapacağız” heykel çalışması öncelikle, elbecerisine ve sanatsal kaabiliyete bakıyor elbet. Anlatılan malzemelere ulaşamayabilirsiniz. Seri üretimde düşünmediğinize göre, heykeli (yada bibloyu), fimo model hamuruyla, kil ile, ahşap ile, alçı ile, cam macunu ile bile (cam macunundan timsah yapmıştım bir zamanlar. Zaten siteyi görünce, ilkokulda yaptığım bu timsah belirdi gözümün önünde) şekillendirebilirsiniz.

Çay kaşığı, çakı, çivi, sineklik (sineklik gibi kabartmalı yüzeyleri olan nesneler), şiş, tığ, kalem gibi her evde bulunabilecek türden aletler, aklınızdaki şekli oluşturmak için yeterli olacaktır. Zaten iyi sanatçı, kendi aletini kendi yapar. Satınaldığı aleti bile, kendi ergonomisine göre ayarlar.


Exit mobile version