Cam boyama nasıl yapılır?

cam-boyama-nasil-yapilir
Cam boyama kendin yap projelerini seven çok kişinin yaptığı ve iyi bildiği bir çalışma. Boyama işlerini seven birçok 10marifet üyesinin de bu konuda çok güzel paylaşımları ve açıklamaları var. Ben bir kez daha boyama işlerine yeni başlayan ya da hevesli olup nereden başlayacağını bilemeyen arkadaşlar için boyamış olduğum cam kavanozları nasıl yaptığımı anlatmak istiyorum.
Gereken malzemeler; cam kavanoz, kemik rengi enamel boya (fırınlanabilir cam boyası), ponpon sünger, akrilik boya, desenli peçete (üç katlı), peçete tutkalı, vernik, kurdele.

İşe önce kavanozu sabunlu suyla yıkayıp, kurutarak başladım. Üzerindeki etiket ve buna ait yapışkanı iyice temizlememiz gerekiyor.
Daha sonra ponpon sünger yardımıyla pıtpıt enamel boyayı yüzeye uyguladım. Bunu yaparken yüzeyde süngerin bıraktığı izleri en aza indirgemeye dikkat ettim.
Katlar arasında iyice kurumasını bekleyerek 4 kat boyadım. Sonrasında peçeteden kestiğim desenleri peçete tutkalıyla yapıştırdım.
Ponpon sünger fırçanın arka yüzünü kırmızı renkli akrilik boyaya batırarak rastgele puantiyeler yaptım. Bu aşamada puantiye desenli stencil da kullanılabilir, ama ben puantiyelerin biraz daha kusurlu olmasını istedim bu sefer.
Kapakları da önce bir kat enamel boya sonra da birkaç kat kırmızı renkli akrilik boya ile boyadım. Fırınlama yapmayacağım için üç kat vernik uyguladım. Kurdele ile süsledim.

Aynı yöntemle şişe, kek fanusu gibi farklı cam objeler de boyamak mümkün. İşte kendinizin ya da sevdiklerinizin mutfaklarını şenlendirmek bu kadar kolay.


Exit mobile version