Etamin nasıl işlenir?


Çarpı işi olarak da bilinen bu el işinin etamin, kanaviçe, golben gibi başka isimleri de var. Aralarında ufak tefek farkları olsa da genel olarak aynı işlem uygulanmakta. Genelde delikleri olan kumaş üzerine iğne, iplik ve kasnak kullanılarak yapılan bir işleme tekniğidir. Fakat deliksiz normal esnemeyen kumaşlarda da, sökülebilir delikli kanaviçe kumaşı yardımıyla işlenebilir.

Bu teknikler ile her türlü çeyiz eşyası işlenebilir. Mutfak havlusu, el havlusu, banyo paspası, yemek masası takımı, runner, salon takımı, yatak odası takımı, seccade gibi pek çok örnek vermek mümkün. Aksesuar olarak aparatları ile birlikte kolye, küpe, yüzük, bileklik, anahtarlık, kitap ayracı, çanta ya da duvar dekorasyonu için panolar işlenebilir.


Bu yazımda sizlere çarpı işini basitçe göstermeye çalışacağım. Görseldeki gibi önce gerekli sayıda yan batarak ilerleyip, battığımız deliklerden geri dönüyoruz ki ‘çarpı’ şeklini alsın. Burada dikkat edilmesi gerekilen nokta sayılarının eksik ya da fazla olması. Çünkü böyle bir durumda şablonu tamamen yanlış ilerleterek istediğimiz sonucu alamayabiliriz.


Exit mobile version