kağıt hamurundan maske

http://www.10marifet.org/imaj/Racine/thumbs/spm-a1868.jpg

biraz ürkütücü gözüküyor sanırım,:)neyse bir iki sene öncesinden kağıt hamuruyla yapmıştım..kağıt hamuru nedir? nasıl yapılır derseniz?gazete kağıtlarını ya da o yumuşaklıkta kağıtları(tuvalet kağıdıda olabilir hatta o daha çabuk kullanılır hale geliyor) önce sıcak suda bir kovaya/kaba koyuyorsunuz(bütün halde koymuyorum,parçalıyorum kağıtları minik minik böylece yapacağınız objede daha rahat çalışıyorsunuz)…suda 7-8 gün bekletiyorsunuz.arada suya su takviyesi yapabilirsiniz..iyice yumuşayan kağıtları sıkarak başka bir kaba alıp,içine tutkal,un katıyorsunuz..bunların oranlarını elinize aldığınızda ayarlayacaksınız eminim..2,5 litrelik bir pet şişenin (coca cola vs şişesi) üstüne şeffaf folyolardan sarıyorsunuz, sonra bu folyonun üstüne hamurunuzu yerleştirerek maskı yapmaya başlıyorsunuz.folyonun amacı kuruduktan sonra rahatça çıkarabilmeniz için..içinize sindikten sonra maskı kurumaya bırakmanız lazım..4-5 gün sürüyordu sanırım,arada yoklayarak anlayabilirsiniz,eğer parmağınızı bastırdığınızda hiçbir çökme vs.. yoksa tamamdır..


alttan alttan bakan benim kuzulardan naz hatun

sonra istediğiniz gibi boyayın…ben bu maskı lak denilen bir malzemeyle boyadım,kendisi bir örtücü boya değil. üniversitede atölyede kullanırdık,bir deneyeyim demiştim..siz akrilik,yağlı b. kullanabilirsiniz.

asmak için arkasına evde çividen başka bişicik olmadığı için zorlanarak çivi çakmıştım..raptiye gibi birşeylede arasına tel gererek yapabilirsiniz sanırsam


Exit mobile version