Kanaviçe bebek pikesi

kanavice-bebek-pikesi-8
Kanaviçe seven, işleyen, el işi ile uğraşan, meraklısı olan herkes için yeni bir örnek daha paylaşıyorum. Müşterimin isteği üzerine işlediğim bu pike bana yine çok güzel ve yeni bir alan açtı.
Bilenler vardır muhakkak. Bilmeyenler için, kullandığım yeni (ve aslında kökleri çok eskiye uzanan eski) yöntemi anlatayım size. İşlemeye müsait olmayan, üzerinde kanaviçe çarpılanacak düzgün delikler bulunmayan düz kumaşlar ya da dokusunda farklı motifler olan kumaşları, kanaviçe işlemeye uygun duruma getiren kanaviçe telası.
İşleme yapmak istediğimiz yere önce bu delikli telayı monte ediyoruz. Üzerine örnek motifimizi çarpılıyoruz. İşimiz bittiğinde enine ve boyuna telanın dokuma ipliklerini çekerek söküyoruz. Kalan güzel işlememiz istediğimiz kumaşa işlenmiş oluveriyor. İşte bu kadar

Ben pamuklu, yumuşacık bir bebek battaniyesine işledim. Anlatımımın daha rahat anlaşılabilmesi için telalı fotoğraflar da paylaşıyorum.
Sadece size ve sevdiklerinize özgü kişisel tasarımlar, hediyelikler, kolyeler, takılar ve havlular isterseniz sayfalarıma buyrun

İletişim adreslerim şöyle;
www.instagram.com/sirinkanavice
www.facebook.com/sirinkanavice
sirinkanavice@gmail.com


Exit mobile version