Kanaviçe işlemeli gözlük kılıfı

kanavice-islemeli-gozluk-kilifi-
Yılbaşı yaklaşırken yavaş yavaş hediye hazırlıkları başladı. Kırmızı beyazın baş rolde olacağı günlere doğru ben de kırmızı beyazı onurlandırayım dedim.

Sadece kırmızı beyazı değil, gül deseninin klasikliğini, vazgeçilmezliğini ve Bodrum keteninin özgünlüğünü de özellikle vurgulamak isterim. Bodrum keteninin doğal, kullanışlı ve her şeye yakışan bir dokusu var. Ben sık sık kullanıyorum yaptığım işlerde. Gül desenli kanaviçe, Bodrum keteni üzerinde hiç de fena durmadı. Bazı klasiklerin modası hiç geçmez, örneğin kanaviçe. Elbette annelerimizin anneannelerimizin tarzını benimsemek zorunda değiliz ama kendi tarzımızın içine dahil etmek mümkün.


Örneğin çocukken evimizde koltuklar yerine divanlar vardı ve üzerine duvara yaslanan yastıklar konulurdu. Yastıkların üzerine uçları beyaz dantelli, rengarenk kanaviçe işlemeli örtüler örtülürdü ve sanki o yastıkları kirlenmekten korumak için değil, süslemek için vardı onlar. Her genç kızın çeyizinde olurdu. Annem bana da yapmıştı bunlardan ama onları kullanmayı hiç düşünmedim.

Bir divanın yastıkları üzerindeki örtüde değil belki ama bu diktiğim gözlük kılıfında pekala da kanaviçe kullanabilirim, hem de çok yakıştığını düşünerek….

Bu kumaş gözlük kılıfını çok severek yaptım. Umarım siz de beğenirsiniz. Blogumda çok daha fazlasını görebilirsiniz.


Exit mobile version