Kokulu taş çiçekli hediyelikler


Kokulu taş çiçekli hediyelikler yaptım. Renkli kokulu taştan gülleri güpür, tül ve yapma tohumlarla süsleyerek hazırladım. Böylece bebek şekeri, kına ya da nişan hediyeliği olarak dağıtılabilirler. İstediğiniz etkinliğe göre renk ve süslemesini değiştirebiliriz pek tabii. Ürünlerimiz alçı değil, özel kalıplarda hazırlıyoruz hepsini.
Kokulu taştan süsler, dekoratif objeler ya da hediyelikler çok seviliyor malum. Kokulu taş nasıl yapılır çok kısaca özet geçeyim.
Satın alacağınız kokulu taş tozunu bir kalıbın içinde sıcak su ile karıştırıyoruz. Homojen bir karışım olması, yani topaksız olması çok önemli. O yüzden karıştırmak için ahşap çubuk kullanabilirsiniz.
3 ölçek kokulu taş tozuna 1 ölçek sıcak su şeklinde düşünebilirsiniz. Karıştırma işlemi hafif hamurumsu ve topaksız bir kıvam elde edene dek sürmeli. O sırada koku esansı, sedef ya da renk pigmenti eklemesi de yapabilirsiniz karışıma. Sonrasında silikon kalıplara karışımı boşaltıp yarım saat kadar bekliyorsunuz. İşte kokulu taş yaptınız bile : )

Kokulu taş nasıl yapılır daha detaylı bir anlatım için ilgili yazıya da bakabilirsiniz.

Bana profilimden ulaşabilirsiniz.


Exit mobile version