Ponpon yapma aleti kullanımı


Merhabalar. Size taçlarımda en çok kullandığım süsü, yani ponponu nasıl yaptığımı anlatacağım. Ponpon aletinden önce çatal ile yapıyordum ama sıkarken biraz zorlanıyordum, sağlam sıkılmadığı zaman da ponpon dağılıyordu.

Çatalla ponpon yapımı videosunu da youtube kanalımda izleyebilirsiniz.
Bu alet sayesinde çok kolay bir şekilde sıkabiliyorum ve daha sağlam ponponlarım oluyor. Neyse, lafı uzatamayayım ve hemen ponpon aleti ile yapımını anlatayım:

Benim aldığım ponpon aleti 4’lü şekilde ve 4 farklı boyutta satılıyordu. Bunlarla 6 – 5.5 – 4 ve 3 cm boyutlarında ponponlar elde ediliyor. İlk önce kapalı bir şekilde duran ponpon aletinin kenarlarını açıyorum ve her iki yanını 100’e kadar sayarak doluyorum ve kapatıyorum. Ara kısımlarını makas ile kesiyorum ve ip yumağından ikiye katlayıp bir parça ip kesiyorum. Ara kısmından geçirerek sıkıca bağlıyorum ve ponpon aletini açıyorum. Sonuçta gayet yuvarlak bir ponpon elde etmiş oluyorum. Birkaç uzun kalan parçayı da makasla kesip düzeltiyorum. İstediğiniz şekilde istediğiniz yerde süsleme olarak kullanacağız ponpon hazır.


Exit mobile version