Şimdi çizdim, çok yakında da dikeceğim!

elişi çalışmaları
Öhöm öhöööm, ilk yazı olunca birazcık kasabiliyor tabii insan Bilmediğinizi düşünerekten belirtme gereği duyuyorum, Güzel Sanatlar Lisesi resim bölümü mezunuyum, moda tasarımına hazırlanıyorum Eylül gibi belli olacak sonuçlar 4 yaşımdan beri modaya olan yoğun bir ilgim vardı, küçükken evdeki perdeleri alttan kesip bebeklerime elbise dikiyordum, gerçi sonunda hep terlik yiyordum ama olsun amacımı gerçekleştiriyordum nihayetinde:) Şimdilerde ise çizmekle yetiniyorum, annemin, ’19 yaşındaki kızım evdeki perdeleri kesip elbise yaptı’ diyerek hayıflanması pek hoş olmazdı Elim yatkın olmasına rağmen hiç dikiş bilgim yok, ilkokul ev ekonomisi dersinde hocamın öğrettiği teğel dışında, sanırım kumaşın kenarını katlayıp dikiyorduk değil mi?

Neyse lafın kısası makbuldur, ben tasarımlarımın birkaçını sizinle paylaşıp yorum ve önerilerinizi almak istedim. Bir de hiç dikiş bilgim olmadığından hangi kumaşla nasıl dikilir, kalıbı nasıl olur diye dikiş bilgisine sahip olan arkadaşlardan (hangi arkadaşlar demeyin bu siz oluyorsunuz :)) yardım almak istedim, umarım beğenirsiniz.

Çizerken en keyif aldığım tasarımlarımdan biri de yukarıdaki model. Bu elbisemde göğüs kısmı saten, gövde kısmı şifondan korse gibi ve ince boydan fitilleri var. İçdeki etek şifon ve kalçayı saran dar, üstteki etek ise yine saten uzun ve dökümlü. Ancak çizimde belirtmediğim ufak bir detay var, uzun olan eteğin ön kısmı ayaklara takılmayacak boyda olacak yoksa mazallah ne olur ne olmaz :))


Kısa elbisemde kol ve basendeki hacim için tarlatanın plastik çubuklarından yararlanabileceğimi düşündüm, yani kumaşı katlayarak fitil gibi dikip içine o plastiklerden geçirip hacim verebileceğimi düşündüm. Kumaş için ise sateni uygun buldum.

Uzun elbisemde ise yine saten kumaş. Elbisenin önü tamamiyle kapalı, tek omuzdan ön taraftan büyük başlayıp arkaya doğru küçülen inciler ise koltuk altından göğsün yan kısmına bağlanıyor. Elbisenin üst kısmı dar, vücudu sarıyor. Sadece kalçanın üstünde biraz döküm için bolluk bıraktım, etek kısmı ise kloş (terzi Fatma Abla’mdan kaptım bunu:) ve oldukça bol. Yırtmacı ise kalçanıın alt hizzasından başlıyor…


Bu elbisemde vücudu saran kısmı saten, yandaki hacimli kısmı ise şifon kumaş olarak düşündüm ama o kabartının nasıl olacağı hakkında henüz bir fikir edinemedim. Belki yine tarlatan gibi olabilir. Bir de itiraf etmeliyim ki kolundaki detay çok gereksiz olmuş, ben de yeni fark ettim Straplez kalsa daha bir hoş olurdu.

İlk yazıma da son vermiş bulunmaktayım :)) Umarım yakında dikilmişleriyle sizlerle olacağım, şimdi annişle kahve içmek için yol alayım, mutlu günleeeeeeeeeeeer


Exit mobile version