Şirin, Örgü Yapımı, İlk Deneyim Ponponlu Takım :)

Beğenerek kullanmaya başladığım bu örgü yapımı takıyı, ilginç bir şekilde yapmaya başladım. Bir forum sitesinde takı yarışması vardı ve ben de katılmak istiyordum. Fakat takı yapımı konusunda hiç bir tecrübem ve merakım olmamıştı. Örgü delisi biri olduğum için örgüden bişeyler yapabilirim diye düşündüm ve ortaya bu çalışma çıktı. Nasıl beğendiniz mi hanımlar ?

Gelelim yapım aşamasına;Öncelikle renk uyumuna dikkat ederek takıda kullanacağımız ipleri seçiyoruz. Tığ yardımıyla ortadaki iç içe çiçeği örüyoruz. Daha sonra makreme ipinden kullanmak istediğimiz kolye boyunu ayarlayarak çiftli makreme ip kesiyoruz ve çiçeğimizin arka ortasından geçiriyoruz. Bu arada seçtiğimiz yün iplerden renkleri farklı birkaç tane ponpon yapıyoruz. Silikon tabancası vb. ile makreme ipinin uçlarına ponponları yapıştırıyoruz.

Daha sonra zevke göre değişik boncuk ve aparatlarla kolyemizi renklendirerek yapımı tamamlıyoruz.

Kullanmadığımız çengelli eski küpelerimiz varsa uç kısmını çıkartıp, makreme ipin iki ucuna ponpon yapıştırıp çengelin ucuna bağlayarak bu cici küpeleri de basitçe kolyeye takım yapabilirsiniz.

Sizler de bu şirin kolyeyi basitçe yapabilirsiniz.İyi günlerde takıp takıştırın hanımlarrr..


Exit mobile version