sonbahar yarışması Neyse Halim Çıksın Falım

HER SONBAHAR GELİŞİNDE..

Her gün aynı saatlerde, aynı yolu, aynı otobüsü kullanırsanız aynı kişilerle karşılaşma oranımız çok fazla oluyor. Leyla Hanım da genellikle haftanın 3 günü çalıştığım iş yerinin çok yakınındaki diyaliz hastanesinin bahçesinde olurdu. Güzel havalarda bahçede oturur. Bazen çayını yudumlar, bazen bulmaca çözer, bazen gazete okurdu. Yoldan geçerken selamlaşır, günaydın veya merhaba derdik. Bir gün yanıma uğradı ve uzunca sohbet etme şansımız oldu. Canından çok sevdiği eşi böbrek hastasıymış, sürekli onu kaybedersem endişesini taşıyordu.

Uzun yıllar hep çocuk hasreti çekmiş,ama çocukları olmamış bir çift, tüm sevgilerini kendilerinde yoğunlaştırmışlar. Yıllarca mutlu ve birbirlerine aşık bir çift olmuşlar. Benim ondan başka hiç kimsem yok! o benim her şeyim derken Leyla hanımın gözlerindeki korkuyu, endişeyi fark edebiliyorsunuz. O günden sonra daha sık yanıma uğrar, daha çok sohbetler yapar olduk…

2006 yılının anneler gününde, kendisine yapmış olduğum kırkyama masa örtüsünü, küçük bir anneler günü armağanı olarak vermek istemiştim. Küçük bir bez parçasının Leyla hanımı bu kadar duygusal yapacağını ve onu ağlatacağını hiç düşünmemiştim. O an sevinmek mi, üzülmek mi bilemedim? Daha sonra , çok duygusallaştığını ve mutluluktan ağladığını söylemişti.. Kaç kez teşekkür etti inanın hatırlamıyorum. Aradan birkaç gün geçmişti, elindeki paketi bana uzattı ve bu kendisine yaşattığım mutluluğun karşılığında bana küçük bir hediye vermek istediği söyledi. Paketi açtığımda Leyla hanımın kendisinin yapmış olduğu, fotoğrafını gördüğünüz, bu güzel tablo artık benimdi. Değerli dostum, sevgili arkadaşım Leyla hanımın kahve falına bakan kadın tablosu ile sonbahar yarışmasına katılmak istedim. Teşekkürler Leyla hanım… Sevgili eşine sağlık ve şifalar diliyorum. Sizi çok seviyorum.

NOT :Tablo formata uygun olsun istedim ve Bostancı taksi durağından koparmış olduğum sarmaşık dalları ve çınar yaprakları ile süslemek istedim:)Yarışmaya her katılan tabi ki kendisi kazansın ister. Ama ben 10 marifetteki tüm üyeleri zaten kazanmış olarak görüyorum, çünkü geri dönüşüm projeleri üretmek bence kazanmaktır. Yarışmaya katılan 10 marifet üyelerine bol şanslar diliyor, hak eden kazansın diyorum.


Exit mobile version