Aşk temalı terrarium yapımı

terrarium-ornekleri-kendin-yap-fikirleri
Konu aşk olunca aklıma bu manzara geldi. Sessiz sakin, gürültüden, dertten, kederden uzak, sadece sevdiğinle, sevdiklerinle paylaştığın huzurlu bir köşe. Böyle bir terrarium yapmak için neler lazım bakalım…

Malzemeler:
Kürdan
Deniz taşları
Bakır tel
Pense
İp
Artık materyaller
Saksı

Bahçedeki kuyu için mantar tıpayı kürdanla kapladım. Toprağa saplamak için bir miktar aşağıdan pay kalacak şekilde yapıştırdım. İki kürdanı üst taraftan mantar tıpaya sapladım ve arasına lastik geçirip ip bağladım.

Sokak lambalarını bakır telden yaptım. Şekillerini pense ile verip uç kısımlarına süs emzikleri geçirdim. İsteğinize göre farklı malzemeler de kullanılabilir. Bisiklete de aynı şekilde bakır telden şekil verdim.

Hamak için doğal rafyadan yapılma malzemeyi kürdanlara ince tellerle tutturdum.

Ev için yine rafyayı kullandım. Evin duvarlarını dondurma çubuklarını silikonla birbirlerine tutturarak oluşturdum.

Mini bahçeme kaktüs ve maydanoz ektim. Maydanozu hamak başına yerleştirdim. Maydanoz ve kaktüs için gerekli suyu sağlaması için biberon şeklindeki kutucuktan faydalandım. Biberonun içine eski oyuncaklarımın birinden çıkan balıkları doldurdum ve biberonun emzik kısmını iğneyle deldim. İçine su doldurup ters olarak toprağa batırdım. Böylece damlama sistemimiz de kurulmuş oldu.

Umarım beğenirsiniz. Sevgiler=)


Exit mobile version