Cam şişe üzerine dekupaj nasıl yapılır?

cam-siseye-dekupaj-nasil-yapilir-1

Cam şişe üzerine dekupaj nasıl yapılır onu gösterip sonra da dekoratif bir obje haline getirdiğim son halini paylaşıyorum sizinle. Dekupaj (peçete transfer) ile en sade ve basit cam eşyaları, süt şişelerini vs dekoratfi objeler haline getirmek mümkün.

Malzemeler:

günlük süt şişesi 1 lt’lik
beyaz akrilik boya
dekupaj kağıdı
ponpon sünger fırça
dekupaj tutkalı
doğal ip
boncuk


Birazdan başına neler geleceğini bilmeyen şişem… Güzelce temizlemek ve kurutmak gerekiyor ki işlem güzel tutsun.

Beyaz akrilik boya ile şişeyi güzelce boyadım. Gerekirse birkaç kat boyamak ve aralarda kuruması için beklemek gerekiyor. Yani biraz zaman harcamayı kabul etmek lazım. Boyamayı sünger ponpon fırça ile yapıyoruz. Patpatlama hareketi ile şişeyi rahat ve zevkli bir şekilde boyamak mümkün.


Ben şişeyi ponpon fırça ile 3 kat boyadım. Cam, metal ve plastik gibi yüzeyleri normal fırça ile boyayamazsınız, kapanmaz ama sünger ponpon ile pıtpıt tamponlarsanız örtücülük yüksek oluyor ve fırça izi olmuyor.


Dekupaj kağıdının ters yüzüne dekupaj tutkalını sürdüm her tarafına.


Sonrasında süt şişeme yapıştırıp hava kabarcığı kalmaması için sıvazladım. Bunun için bir bez kullanabilirsiniz. Ön yüzündeki etiketi çıkarmıştım ama yapışkan görüntüsünü tamamen çıkartamadığımdan bu yüze yapıştırarak o görüntüyü de gizlemiş oldum.


Doğal ipimi şişemin boynuna bir düğüm atıp doladım. Jüt ip ya da kırnap ipi kullanabilirsiniz.


İlk düğümde altda kalan uç ile doladığım ipi bir düğüm daha atıp fiyonk yaptım. Bu şekilde dekoratif bir görüntü elde edebiliyoruz.


Ucuna dekupaj resmine uygun renkte boncuk taktım, bu da bir başka renkte aynı aşamalardan geçen başka bir şişem.


Şişeler geri dönüşüm kutusuna gidiyor ya da boyuyorum, bizde şişe çöpe atılmaz.


Exit mobile version